Zo ziet de LG G6 eruit met transparante achterkant

Zo ziet de LG G6 eruit met transparante achterkant

Benieuwd hoe de LG G6 eruitziet met transparante achterkant waardoor je dus alle componenten direct kunt zien zitten? Zack Nelson, de handige techneut van het Youtube kanaal JerryRigEverything, in ieder geval wel. Hij voegde daad bij woord in de hieronder te beschouwen video.

LG G6 met transparante achterkant

Je hebt handige mensen, super handige mensen en dan heb je nog mensen als Zack Nelson. Nelson runt het Youtube kanaal JerryRigEverything waarin hij onder meer smartphones verbouwt, upgradet en transformeert. Eerder deze maand onderwierp de techneut de Samsung Galaxy S8 al en ontleedde hij het complete toestel voor het oog van de camera. Ditmaal is het nieuwe paradepaardje van LG, de LG G6, aan de beurt. Nelson laat in een video zien hoe het toestel ervan binnenuit ziet en geeft het toestel een wel heel erg merkwaardige metamorfose. Hij geeft het toestel namelijk een transparante achterkant zodat je alle componenten direct kunt zien zitten.

Het proces

Nelson begint in de video, die hieronder valt te zien, door de achterkant te verhitten. Door de verhitting laat de lijm die het toestel bij elkaar houdt makkelijker los zodat hij het toestel kan openen. Vervolgens haalt hij het plastic dat aan de achterkant zit van het toestel af, waardoor de achterkant transparant wordt. Bij de LG G6 is de kleur van de achterkant namelijk in feite een plastic laag, die onder de daadwerkelijke achterkant zit. Je hoeft, indien je het toestel transparant wenst te maken, deze laag er enkel simpelweg vanaf te trekken. Naast deze handeling voert Nelson ook nog enkele tweaks uit, waardoor het uiteindelijke resultaat mooier wordt.

Of je het uiteindelijke resultaat mooi of niet mooi vindt, is echt een persoonlijke kwestie. Persoonlijk vinden wij het wel gaaf, maar zouden we het toestel toch liever in zijn originele design en kleur willen houden. Daarnaast zijn de handelingen die Nelson uitvoert absoluut niet zonder risico. Wij refereerden in het begin al naar de technische vaardigheden van Nelson: de man kan vrijwel alles op het gebied telefoons. De ingreep die hij bij de LG G6 uitvoert is niet bijster moeilijk, maar vereist echt wel een bepaald vertrouwen en gemak in het behandelen van telefoons. Indien je de uitdaging dus aan wilt gaan: ga gerust je gang, maar denk ook aan de risico’s. LG gaat immers niet coulant zijn als je iets vernielt tijdens het proces.

Wat vinden jullie van het eindresultaat?

 

 

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie