Zo veel kost de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Zo veel kost de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Benieuwd wat de nieuwste vlaggenschepen van Samsung gaan kosten? De Duitse techjournalist en beroepslekker Roland Quandt heeft daar wellicht een antwoord op. Hij zegt de Noorse adviesprijzen van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus te kennen. Hoewel dit niets zegt over de Nederlandse verkoopprijs zegt, is het een indicatie in welke richting we het moeten zoeken.

Aankomende zondag is het dan eindelijk zover. Dan onthult Samsung haar nieuwste aanwinsten: de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Hun voorgangers waren mateloos populair onder recensenten en consumenten. Dat schept hoge verwachtingen voor hun opvolgers. Als we de de geruchten die we de afgelopen maanden hebben gehoord mogen geloven, dan staat ons prachtige en krachtige vlaggenschepen te wachten.

Noorse prijzen

Maar wat voor prijskaartje hangt er nou aan deze toestellen? We kunnen natuurlijk een gok doen en zeggen dat ze wellicht een X-aantal euro duurder zijn dan hun voorgangers, maar het kan ook anders. Roland Quandt ging op zoek naar de adviesprijs van de aankomende vlaggenschepen en zag deze bij een retailer uit Noorwegen voorbijkomen. Hoewel verkoopprijs natuurlijk iets anders is dan adviesprijs en de Noorse en Nederlandse prijzen uiteen kunnen lopen, krijgen we nu wel een aardig beeld wat ze mogelijk gaan kosten.

Volgens de techjournalist krijgt de Samsung Galaxy S9 een prijskaartje van 8.790 Noorse kronen, omgerekend net iets meer dan 900 euro (907 euro om precies te zijn). Zijn grote broer gaat straks over de toonbank voor, oftewel 1.011 euro. Dat is behoorlijk aan de prijzige kant als je dat vergelijkt met hun voorgangers. De Samsung Galaxy S8 kostte in ons land 799 euro bij lancering. De Samsung Galaxy S8 Plus moest destijds een bedrag van 899 euro opleveren.

De kans dat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zo veel in ons land gaan kosten, is klein. Noorwegen hanteert immers een hoger BTW-tarief dan de Nederlandse overheid. Zo betalen Noorse consumenten 27 procent BTW, wij ‘slechts’ 21 procent. Vermoedelijk kosten de vlaggenschepen in ons land dan ook respectievelijk 899 euro en 999 euro. Desalniettemin blijven het flinke bedragen.

Over de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Als we de laatste berichten mogen geloven, ziet de Samsung Galaxy S9 er in ieder opzicht vrijwel hetzelfde uit als zijn voorganger. Zo heeft hij hetzelfde 5,8 inch grote Infinity Display met 18,5:9 verhouding, gebogen schermranden, waterdichte design en is hij gemaakt van een combinatie van aluminium en glas. De schermranden zijn aan de zijkant mogelijk iets dunner. Daar staat tegenover dat de nieuwe vlaggenschepen dunnere balken krijgen onder en boven het scherm. Al met al houden we dezelfde afmetingen voor het beeldscherm.

De Europese variant van de vlaggenschepen krijgen onder de motorkap de Exynos 9810. Alleen in de VS worden de vlaggenschepen uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 845. Wederom is de Galaxy S9 voorzien van 4 GB werkgeheugen en 64 GB om foto’s, video’s en apps op te slaan. De Galaxy S9 Plus krijgt extra RAM, namelijk 6 GB. Tevens hebben we geruchten gehoord over 128 GB geheugen. De batterij van de Galaxy S9 heeft volgens de laatste berichten een vermogen van 3000 mAh en kun je wederom draadloos opladen. De Galaxy S9 Plus krijgt een 3500 mAh batterij. Helaas dus geen extra grote batterij dit jaar, maar dezelfde accucapaciteit als afgelopen jaar.

De camera heeft wederom een resolutie van 12 megapixels, maar hij heeft wel een grondige onderhoudsbeurt gekregen. Zo kun je er naar verluidt super slow-motion video’s mee opnemen in 480 fps en heeft hij een variabel diafragma dat mechanisch schakelt tussen f/2.4 en f/1.5. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera, die tevens als irisscanner fungeert en gebruikt wordt door de gezichtsherkenningssoftware. Verder kunnen we stereo speakers van AKG verwachten, evenals oordopjes van dezelfde fabrikant. Natuurlijk zijn de paradepaardjes stof- en waterdicht (IP68) en voorzien van USB-C poort en NFC-chip. Tot slot worden ze afgeleverd met Android Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie