Zanco Tiny T1: ’s werelds kleinste telefoon

Zanco Tiny T1: ’s werelds kleinste telefoon

Maak kennis met ’s werelds kleinste telefoon: de Zanco Tiny T1. Dit toestel weegt nog geen 13 gram en is net iets groter dan een twee euro muntstuk. Hij kan 300 contacten opslaan, 50 sms-berichten en 50 in- en uitgaande telefoongesprekken. Het toestel is gefinancierd middels een succesvolle Kickstarter campagne. Interesse? Voor 39 euro haal je hem in huis. Vermoedelijk volgt de eerste uitlevering in mei.

Alhoewel de smartphone niet meer weg te denken is uit onze wereld, blijven er mensen die zweren bij een eenvoudiger toestel. Deze telefoons staan bekend als zogenoemde ‘featurephones‘, oftewel telefoons die geen apps kunnen draaien. Alhoewel wij als Europeanen het weleens lijken te vergeten, doet de meerderheid van de mensheid het nog steeds met een dergelijk toestel. HMD Global, de partij achter de nieuwe Nokia telefoons, behaalt het merendeel van zijn omzet zelfs uit dergelijke toestellen. Gedurende het derde kwartaal van dit jaar verkocht men bijvoorbeeld 13 miljoen featurephones tegenover bijna drie miljoen smartphones. Een goed voorbeeld van een uitstekende featurephone is de Nokia 3310.

Succesvolle Kickstarter campagne achter de rug

Er zit dus handel in. Zodoende zijn ook de mensen van Zanco aan de slag gegaan met een dergelijk toestel, en dan niet zomaar één. Men heeft namelijk de Zanco Tiny T1 ontwikkeld, oftewel ’s werelds kleinste telefoon. Dit toestel is nog geen 5 centimeter hoog, slechts 2 centimeter breed en weegt net aan 13 gram. Indien je hem naast een muntstuk neerlegt valt pas op hoe klein hij is. Middels een zeer geslaagde Kickstarter campagne worden de eerste exemplaren begin mei 2018 uitgeleverd. Men had slechts 20,000 dollar nodig om deze productie te starten, maar behaalde uiteindelijk maar liefst 80,000 dollar. Alhoewel het natuurlijk een leuk hebbedingetje is, zien wij ook de praktische waarde van een dergelijk toestel wel in. Hij kan immers ideaal fungeren als back-up telefoon, of voor wanneer je bijvoorbeeld naar een festival gaat.

Zanco Tiny T1 specificaties

De Zanco Tiny T1 is dus echt heel klein. Hij werkt alleen op het 2G netwerk waardoor je dus geen mobiel internet hebt. Het scherm is zeer klein en meet in de diagonaal slechts 12.5 mm. Hij kan tot 50 sms berichten en de laatste 50 in- en uitgaande telefoongesprekken opslaan. Er zit een nano-simkaart slot in het toestel en ook is er ruimte voor tot wel 300 contactnummers. Je laadt het toestel op middels een micro USB-lader en het werkgeheugen bedraagt 32 MB. De opslagcapaciteit is van eenzelfde grootte. Wat kost dat dan?, vraag jij je vast af. Voor 39 euro krijg je het instappakket bestaande uit het toestel zelf inclusief oplader. Voor 109 euro krijg je driemaal dit pakket en daarboven zijn nog opties waarbij je een speciaal cadeautje krijgt.

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
A. Liu schreef op 6 juli 2018 om 12:45

En waar kan ik dat basispakket of de uitgebreide pakkeyyen dan kopen?
Bij jullie? En zo ja, wanneer dan?

Groetjes

Meepraten? Geef hieronder je reactie