YotaPhone 3 officieel: een smartphone & e-reader in 1

YotaPhone 3 officieel: een smartphone & e-reader in 1

Afgelopen week is de nieuwe YotaPhone 3 gelanceerd. Het Russische toestel is een smartphone en e-reader in een. De phablet heeft namelijk een 5,5 inch Full HD AMOLED beeldscherm en aan de achterkant een 5,2 inch E Ink beeldscherm.

De YotaPhone 3 is de lang verwachte opvolger van de bijzonder YotaPhone 2. Een zeer bijzondere smartphone met letterlijk twee beeldschermen en dan geen klein en compact secundair scherm zoals de LG V20 of LG V10. De Russische YotaPhone 2 kreeg zelfs een groot 4,7 inch E Ink beeldscherm. De nieuwste generatie Yota smartphone is deze week gepresenteerd en wordt zowel in Rusland als in China verkocht. Het is helaas onduidelijk of de telefoon ook onze kant op komt.

YotaPhone 3 AMOLED

YotaPhone 3

De YotaPhone 3 valt niet op vanwege de specificaties van het toestel. De smartphone valt op vanwege het grote tweede beeldscherm aan de achterkant. Het is een E Ink beeldscherm waarop je in zwart wit alle notificaties ziet, zonder dat het prachtige 5,5 inch AMOLED wordt ingeschakeld. Het is niet duidelijk waar de smartphone precies beschikbaar zal zijn. De telefoon is zeker verkrijgbaar in Rusland en je kunt het bijzondere toestel via de Chinese onlineretailer JD.com kopen. De prijs is nog best flink te noemen, want voor het 64 GB model moet je ongeveer 550 euro neer tellen. De animo voor een dergelijk toestel in China zal vermoedelijk klein zijn. Het land biedt een onwijs grote hoeveelheid aan budget toestellen met premium specificaties voor deze prijs.

YotaPhone 3 specificaties

Het toestel heeft, naast het extra scherm, degelijke midden segment specificaties. De derde generatie YotaPhone heeft een groot 5,5 inch Full HD AMOLED beeldscherm van sterk 2.5D Gorilla Glass. Onder het beeldscherm tref je de ovale home knop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Draai je het toestel om dan zie je daar het 5,2 inch 720p E Ink Carta II display. Een flinke upgrade in vergelijking tot het 4,7 inch beeldscherm van de YotaPhone 2. De krachtbron van de smartphone is de betrouwbare Snapdragon 625 processor van Qualcomm. De snelle processor van Qualcomm wordt ook gebruikt in de Motorola Moto G5 Plus. Het is een octa core die maximaal is geklokt op 2 GHz. De Russische smartphone krijgt daarbij 4 GB aan werkgeheugen. Kortom, een krachtige middenklasser waarmee je uitstekend kunt multi tasken. Er is keuze uit 64 GB aan opslagruimte of 128 GB.

YotaPhone 3 E Ink

Aan de voorkant tref je een 13 megapixel f/2,2 selfie camera en de YotaPhone 3 heeft een 12 megapixel hoofd camera met een efficiënte 1.4um sensor en snelle auto focus. De smartphone krijgt stroom uit een 3.300 mAh batterij die je razend snel kunt opladen via de USB Type C poort.

Een handig toestel dus voor mensen die graag op de hoogte blijven van hun meldingen en zo nu en dan een boekje lezen in de trein of bus. Het lijkt bijna wel zeker, dat deze telefoon niet regulier beschikbaar wordt in Nederland.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie