Xiaomi Pocophone F1 beste budget camera telefoon

Xiaomi Pocophone F1 beste budget camera telefoon

De Xiaomi Pocophone F1 heeft afgelopen jaar verschillende records verbroken. Het toestel blinkt uit met de premium Snapdragon 845 processor voor een mid-range prijs. Maar de camera’s van de Xiaomi telefoon mogen er ook zijn volgens DxO Mark.

Zoek je een krachtige camera telefoon maar wil je niet 700 tot 1000 euro betalen? Dan is de Xiaomi Pocophone F1 jouw smartphone. De krachtige smartphone met aantrekkelijke prijs is getest door cameratesters DxO Mark. De site meent dat de camera’s van het budget vlaggenschip tot de top behoort. De smartphone scoort namelijk 91 punten en dat is bijna even veel als de iPhone 8 (92).

DxO Mark Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1 camera telefoon

Xiaomi maakte afgelopen jaar indruk met de voordelige Xiaomi Pocophone F1. Het voordelige toestel heeft dezelfde processor als menig dure vlaggenschip, maar kost minder dan de helft. Zelfs de flagship killers van OnePlus leggen het in prijs af. Nu snap je dat Xiaomi heeft ingeleverd op aspecten zoals de behuizing. Maar de camera’s van het budget vlaggenschip behoren tot de top. De camera’s van de voordelige telefoon evenaren die van de iPhone 8.

DxOMark heeft de Xiaomi Pocophone F1 getest en de camera’s zetten een totaalscore neer van 91 punten. Uiteraard is deze score lager dan premium vlaggenschepen zoals de Galaxy Note 9 en de Huawei vlaggenschepen uit 2018.

pocophone F1 abonnement

DxO Score Pocophone F1

De voordelige Pocophone F1 behaalde een fotoscore van 92. DxO prees vooral de autofocus prestaties, kleurreproductie en mooie flitsfoto’s. Toch zijn er kanttekeningen, want de website constateerde ook het gebrek aan detail in vergelijking met andere vlaggenschepen, vooral in situaties met weinig licht. Daarnaast bekritiseerde DxOMark de zoom kwaliteit en fouten bij diepte effecten.

De camera’s van de Xiaomi Pocophone F1 bestaan uit een 12 megapixel camera met f/1.9 diafragma in combinatie met 5 megapixel diepte lens. De camera’s ondersteunen phase detection autofocus. De snelle budget telefoon heeft een Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen.

De Xiaomi Pocophone F1 is met abonnement beschikbaar. Los kost de aantrekkelijke budget telefoon slechts 324 euro.

Bron: DxO Mark

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie