Xiaomi Mi6 met Snapdragon 835 voor nog geen € 300

Xiaomi Mi6 met Snapdragon 835 voor nog geen € 300

De Xiaomi Mi6 is gespot voor een onmogelijk lage prijs van 281 euro. Een bijzondere vondst want het vlaggenschip is nog niet gelanceerd en heeft premium specificaties. Het lijkt daarom zeer onwaarschijnlijk dat de prijs correct is.

GizmoChina spotte de Xiaomi Mi6 deze week bij retailer Oppomarkt. Volgens de retailer, maar er is al een vlaggenschip met de Snapdragon 835 processor voor 281 euro. Tenminste, dat is de prijs van de nog te lanceren Xiaomi Mi6 bij Oppomarkt.

Xiaomi mi6 oppomart GizmoChina

Xiaomi Mi6

De Xiaomi Mi 5s is nog maar net uit en de geruchtenmolen draait al op volle toeren voor het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant. De Xiaomi Mi6 is al op verschillende plekken gespot en voor de specificaties verwacht men high-end onderdelen. Retailer Oppomarkt wil de hipe voor zijn en plaatste de smartphone al op de site voor een erg lage prijs van € 281,21. Nou zijn de vlaggenschepen van Xiaomi doorgaans goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy S7 en iPhone 7, maar zoveel goedkoper?

Het laatste Xiaomi vlaggenschip de Mi 5s introduceerde enkele nieuwe technieken zoals een onder de oppervlakte liggende vingerafdrukscanner. Het nieuwe toestel beschikt waarschijnlijk over de nieuwste Sony cameratechniek, de IMX400 sensor. Uit verschillende geruchten blijkt dat er ook een Mi6 Plus zal zijn met dubbele hoofdcamera’s.

Xiaomi Mi6 Weibo

Specificaties Xiaomi Mi6

Volgens de retailer beschikt de Xiaomi Mi6 over een 5,01-inch AMOLED Full-HD beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De telefoon wordt aangedreven door de Snapdragon 835 processor van Qualcomm. Een nieuwe 10nm processor die volgens de verwachtingen veel sneller is dan de huidige Snapdragon 821. Er is 6 GB LPDDR4 werkgeheugen met 128 GB aan opslag. Op het gebied van camera’s zal de Mi6 meedingen met de beste want het toestel beschikt volgens de geruchten over een 19-megapixel Sony IMX400 camera. De camera waar Sony mee pronkte op het Mobile World Congress 2017.

IMX400 camera

De nieuwe camera van de Sony werd tijdens het Mobile Word Congress te Barcelona getoond. Zowel de nieuwe Sony Xperia XZs als de Sony Xperia XZ Premium beschikken over de Motion Eye camera. De sensor heeft een speciale geheugen ingebouwd zodat de camera alvast foto’s kan maken voordat je überhaupt een foto maakt. De camera heeft Predictive Capture geïntegreerd. Een functie die er voor zorgt dat de camera automatisch bewegingen vastlegt vanaf het moment dat je de camera start. Beelden worden in het interne geheugen gebufferd tot het moment dat op de foto knop drukt. Op deze manier kun ja als het ware in de tijd terug.

Het is nog onduidelijk wanneer de lancering is van de Xiaomi Mi6. We mogen aannemen dat de Samsung Galaxy S8 de eerste smartphone wordt met de Snapdragon 835. Na de lancering van de Samsung zullen de andere Snapdragon 835 vlaggenschepen elkaar in rap tempo opvolgen.

Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie