‘Xiaomi Mi Mix 3 krijgt 5500 mAh accu’

‘Xiaomi Mi Mix 3 krijgt 5500 mAh accu’

De Xiaomi Mi Mix 3 krijgt een reusachtig beeldscherm met een diagonaal van maar liefst 7″. Ook de 5500 mAh accu is enorm te noemen. Verder komt het toestel in twee varianten op de markt waarbij het verschil hem zit in de aanwezige processor. 

Dat en meer blijkt uit een artikel van Android Headlines, dat deze informatie doorgespeeld heeft gekregen van een bron.

2017 was een zeer succesvol jaar voor Xiaomi. Het Chinese bedrijf wint aan populariteit, vindt nieuwe afzetmarkten en blijft daarbij innoveren. Hierbij wordt doorgezet op de koers die in 2016 werd ingezet met de originele Xiaomi Mi Mix. Dit toestel is speciaal omdat het de eerste in zijn soort was die over smalle bezels, oftewel schermranden, beschikt. Deze trend kwam afgelopen jaar tot explosie en vrijwel iedere fabrikant ziet het als een missie om het schermoppervlak zo groot mogelijk te maken, zonder daarbij de afmetingen te vergroten. Denk hierbij aan de iPhone X van Apple, Galaxy S8 van Samsung en V30 van LG. Stuk voor stuk toestellen waarbij het scherm rond de 80 procent van de voorzijde beslaat.

Reusachtig scherm

De afgelopen jaar uitgekomen Xiaomi Mi Mix 2 bouwt voort op de koers van zijn voorganger en beschikt wederom over een groot schermoppervlak. Alhoewel het toestel pas net aan enkele maanden beschikbaar is in ons land, steken de geruchten over diens opvolger nu alweer de kop op. De website Android Headlines heeft diens handen weten te leggen op informatie over dit nieuwe vlaggenschip. Volgens deze informatie krijgt de Xiaomi Mi Mix 3 een reusachtig scherm met een diagonaal van 7″. Hierbij heeft hij een Full-HD+ resolutie van 2160 bij 1080 pixels.  Zodoende wordt hij een flink stuk groter dan zowel de eerste Mi Mix als de tweede versie die beiden een 6.44″ scherm hebben. De Xiaomi Mi Mix 3 wordt derhalve, zo lijkt het, een kruising tussen een smartphone en een tablet: een phablet.

Enorme accu

Er komen twee varianten van het toestel op de markt. Het instapmodel heeft een Snapdragon 630 processor terwijl de uitgebreidere variant een Snapdragon 660 onder de motorkap heeft. Over werkgeheugen en opslagcapaciteit wordt in het artikel niet gerept. Wel weten we dat er een dubbele camera aan de achterzijde van de Xiaomi Mi Mix 3 wordt geplaatst. Ook krijgt het toestel een enorme accu met een capaciteit van maar liefst 5500 mAh. Ter referentie: de meeste toestellen van vandaag de dag doen het met ongeveer de helft van deze capaciteit. Om ervoor te zorgen dat je niet lang hoeft te wachten tijdens het opladen beschikt het toestel over Quick Charge 3.0. Een mogelijke verschijningsdatum is halverwege 2018. Een eventueel prijskaartje is achterwege gelaten.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie