Xiaomi Mi A1 heeft last van accuprobleem na Android 8 update

Xiaomi Mi A1 heeft last van accuprobleem na Android 8 update

De Android 8 Oreo uitrol voor de Xiaomi Mi A1 wil nog niet echt vlotten. Nadat de update al twee keer is komen stil te leggen zijn er wederom problemen ontstaan. Diverse gebruikers maken melding van spontaan leeglopende accu’s na het uitvoeren van de update.

Eind december ontving de Xiaomi Mi A1 de definitieve Android 8 Oreo update. Echt lekker loopt het sindsdien niet. De uitrol is nu al twee keer tijdelijk gepauzeerd. Beide keren gooiden ontdekte bugs roet in het eten. Een paar dagen geleden begon Xiaomi aan de derde poging om de update uit te rollen. Je weet immers wat ze zeggen: driemaal is scheepsrecht. Voor de Mi A1 gaat dit gezegde echter niet op, zo blijkt vandaag. Wederom ervaren bezitters van het toestel problemen. Nadat zij hun toestel updaten naar Android 8 Oreo ontstonden problemen. Zij doen hun beklag op diverse fora. Er lijkt voornamelijk een probleem met de accu te zijn. Deze loopt namelijk ongebruikelijk snel leeg.

Ook vingerafdrukscanner hapert

Sommige gebruikers moeten hun accu zelfs twee keer per dag opladen, zo valt te lezen. Ook de vingerafdrukscanner heeft sinds de update problemen. Zo zit er nu een seconde vertraging tussen het aanraken van de sensor, en het ontgrendelen van het beeldscherm. Dit lijkt misschien pietluttig, maar kan in praktijk knap vervelend zijn. Volgens een Xiaomi medewerker is een oplossing voor het eerste probleem in de maak. Over de vingerafdrukscanner perikelen laat hij zich niet uit.

Over de Xiaomi Mi A1

Het is jammer dat de uitrol zo matig verloopt. Op zichzelf is de Xiaomi Mi A1 namelijk een uitstekend toestel. Zoals we gewend zijn van Xiaomi is de prijs-kwaliteitsverhouding wederom top. Voor ruim 200 euro haal je namelijk een top telefoon in huis. Hij heeft een lekker groot 5.5″ scherm met Full-HD resolutie, prima specificaties en een dubbele camera. Hij is snel genoeg om met gemak alle apps, films en games te kunnen afspelen. Ook schakelen tussen apps gaat lekker rap dankzij 4 GB aan werkgeheugen. Bovendien wordt het toestel actief ondersteund qua software-updates. Zo krijg je eigenlijk elke maand een beveiligingsupdate.

Zoals gezegd beschikt het toestel over een dubbele camera. Deze sensoren hebben resoluties van 12 megapixels. Groot voordeel van twee camera’s is dat de fotokwaliteit simpelweg toeneemt. Daarbovenop zorgen twee camera’s ervoor dat je portretfoto’s kunt maken. Hierbij wordt het onderwerp scherpgesteld, terwijl de omgeving juist ‘blurry’ is. In vaktermen staat dit ook wel bekend als het bokeh-effect. Video’s opnemen kan in 4K-kwaliteit en ook de selfie-camera levert prima foto’s af. De accucapaciteit bedraagt 3080 mAh: bij normaal gebruik moet je hem dus één keer per dag opladen.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie