Xiaomi Mi 9 gelekt voor officiële lancering

Xiaomi Mi 9 gelekt voor officiële lancering

De Xiaomi Mi 9 is al officieel gelekt voor de officiële lancering tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. De krachtige budget smartphone is voorzien van drie hoofdcamera’s en een afgeronde behuizing.

Op 24 februari heeft Xiaomi een evenement gepland tijdens het MWC 2019. We verwachten daar de opvolger van de Xiaomi Mi 8. Het razend snelle alternatief voor de OnePlus 6T wordt opgevolgd door de Xiaomi Mi 9. Beelden van dit voordelige vlaggenschip werden deze week verspreid door @XiangW_ Global Senior Vice President en Head of International Business van Xiaomi.

Xiaomi Mi 9

De voordelige Xiaomi Mi 9 wordt het goedkope alternatief voor de dure premium telefoons van Samsung en Apple. De nieuwe Xiaomi telefoon is net zoals de Huawei P20 Pro voorzien van drie hoofdcamera’s. Een van de kleurenopties van het nieuwe vlaggenschip is een hippe blauwe kleur met lichtval in verschillende tinten. De zogenoemde gradiënt kleur zagen we vorig jaar al bij Huawei en Samsung telefoons.

De beelden laten een stak ontwerp zien met drievoudige hoofdcamera. Er is geen ruimte voor een vingerafdrukscanner. Daardoor verwachten we een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Vermoedelijk een OLED beeldscherm net zoals bij de Xiaomi Mi 8.

Xiaomi Mi 9 specs en geruchten

Er gaan verschillende geruchten rond over de Xiaomi Mi 9. Het wordt een ware camera smartphone. Met praat namelijk over een drievoudige hoofdcamera bestaande uit 48 megapixels primaire camera. Misschien wel dezelfde camera als de voordelige Honor View 20. Daarnaast ligt 12 megapixel tele camera en een geavanceerde 3D time of flight (ToF) camera. Een techniek die Apple vermoedelijk ook gebruikt voor de nieuwe iPhone generatie in 2019.

Naast een stel uitstekende camera’s mag je rekenen op een modern 6,4 inch AMOLED beeldscherm (of groter) met vingerafdrukscanner onder het scherm. Om aan te sluiten bij het premium segment zou Xiaomi ervoor kunnen kiezen de telefoon waterdicht te maken, IP67 of IP68. Xiaomi heeft de aanwezigheid van de Snapdragon 855 processor al bevestigd. Daar verwachten we minstens 6 GB tot 12 GB aan werkgeheugen bij. Je mag rekenen op meerdere geheugen varianten oplopend van 128 GB tot 512 GB. Ruimte voor een MicroSD kaart zal er niet zijn binnen de schitterende behuizing. We verwachten wel een flinke accu van 3700 mAh of meer zodat de smartphone de strijd aan kan gaan met de Samsung Galaxy S10.

We verwachten dat Xiaomi haar nieuwste vlaggenschip tijdens MWC 2019 presenteert. Niet lang daarna kun je hier het voordeligste Xiaomi Mi 9 abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie