Xiaomi lanceert drie indrukwekkende Xiaomi Mi 8’s

Xiaomi lanceert drie indrukwekkende Xiaomi Mi 8’s

Xiaomi heeft vandaag drie nieuwe smartphones met notch onthuld. De Chinese fabrikant presenteerde de Xiaomi Mi 8, de compacte Xiaomi Mi 8 SE en de luxe Xiaomi Mi 8 Explorer Edition.

De Xiaomi Mi 8 is het nieuwe budget vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Het vlaggenschip volgt de Mi 6 op en daarmee wordt de Mi 7 volledig overgeslagen. Het nieuwe toestel is uitgerust met een krachtige Snapdragon 845 processor en een stel hoofdcamera’s die net zo goed zijn als het duo van de Samsung Galaxy S9 Plus. Voor diegene met wens voor een kleiner toestel is de Xiaomi Mi 8 SE gepresenteerd. Dit toestel is als eerste smartphone uitgerust met de nieuwe Snapdragon 710 processor van Qualcomm. Alsof dat nog niet genoeg is, liet Xiaomi vandaag ook nog een speciale Xiaomi Mi Mi 8 Explorer Edition zien. Een luxe smartphone met doorzichtige behuizing en vingerafdrukscanner onder het beeldscherm.

Xiaomi mi8 notch

Xiaomi Mi 8 lancering

Met de lancering van de Xiaomi Mi 8 is weer een schaamteloze kopie van de iPhone X bij gekomen. Het ontwerp van het nieuwe toestel lijkt als twee druppels water op dat van Apple. De behuizing is gemaakt van glas, het grote beeldscherm heeft een flinke notch (inkeping) en de dubbele hoofdcamera is verticaal gepositioneerd aan de achterkant. Het nieuwe Android vlaggenschip heeft uitstekende specificaties in verhouding met de prijs. Het toestel beschikt over een 6,21 inch AMOLED beeldscherm van Samsung. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1080 x 2248 pixels en haalt 600 nits helderheid. Achter het beeldscherm vind je een razend snelle Snapdragon 845 processor met 6 GB RAM. Je kunt kiezen uit 64 GB, 128 GB of 256 GB aan opslag.

In de notch vind je naast de 20 megapixel selfie camera ook de sensoren voor 3D gezichtsherkenning. Het toestel ontgrendelt zelfs in het donker op basis van je gezicht. De aantrekkelijke Xiaomi Mi 8 is een volwassen camera smartphone gebleken. Want cameratest website DxO Mark waardeert het toestel met 99 punten. Daarmee staat het toestel op dezelfde plek als de Samsung Galaxy S9 Plus. Het camera duo van de Mi 8 bestaat uit twee 12 megapixel camera’s waarvan de primaire een 1,4um lens heeft en OIS over vier assen. De smartphone heeft dual-pixel autofocus en een artificial intelligence portrait-modus. De prijs van de Xiaomi Mi 8 ligt ver onder de Samsung Galaxy S9 prijs. De basis versie met 64 GB kost 2.699 yuan (360 euro) en het duurste model kost 3.299 yuan (440 euro).

Snapdragon 710 aangedreven Xiaomi Mi 8 SE

Naast het basis vlaggenschip presenteerde Xiaomi ook de eerste smartphone in de wereld met een Snapdragon 710 processor. De Xiaomi Mi 8 SE is een compacte en lichtere versie. Het toestel heeft een 5,88 inch AMOLED beeldscherm met notch en lijkt ook sprekend op de iPhone X. De dual camera van de Mi 8 bestaat uit een 12 megapixel camera en 5 megapixel camera. Het basis toestel begint bij 1.799 yuan (240 euro)terwijl het model met 64 GB op 1.999 yuan (267 euro) is geprijsd.

Xiaomi Mi 8 SE red

Xiaomi Mi 8 Explorer-editie

Xiaomi lanceerde niet alleen de normale Mi 8 en kleinere Mi 8 SE maar ook de Xiaomi Mi 8 Explore Edition. Een speciale versie van de normale Mi 8 met nog meer werkgeheugen en opslagruimte en een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. De glazen behuizing van het toestel is daarnaast doorzichtig en dat geeft een prachtig effect en zicht op de Snapdragon processor. Deze smartphone heeft 8 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag. De Xiaomi Mi 8 Explore edition kost 3.699 yuan en dat is omgerekend 494 euro. Het razend snelle vlaggenschip is daarmee goedkoper dan de OnePlus 6.

Xiaomi Mi 8

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie