Franse smartphone fabrikant Wiko verovert Nederland

Franse smartphone fabrikant Wiko verovert Nederland

Het Franse Wiko blijft niet langer onopgemerkt. De Smartphone fabrikant verovert in rap tempo de Nederlandse markt.

Wiko laat zich zien

De Chinees/Franse smartphone fabrikant vergroot deze zomer zijn bereik in Nederland. Verschillende Franse toestellen zijn vanaf de zomer beschikbaar in BCC winkels verspreid over het land. In een interview met Emerce.nl legt Ab Seghrouchni, sales manager Nederland, het succes van zijn bedrijf uit: “Wiko streeft altijd naar de optimale balans tussen technologie, design, kwaliteit en prijs. Om tegemoet te komen aan de wensen van een heel breed publiek, van simpel gebruik tot veeleisend, biedt Wiko een ruim aanbod toestellen aan.

Succes van het Franse bedrijf

Wiko is één van de weinige Europese smartphone fabrikanten. In 2011 starte Laurant Dahan het bedrijf in Marseille, Frankrijk en daar heeft het nu meer dan 500 werknemers. Het bedrijf is actief in ruim 30 landen en heeft ruim 15 miljoen klanten. In verschillende Europese landen is Wiko al een top speler op de mobiele mark. In landen zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en België vind je het bedrijf de laatste jaren steevast in de top 5 smartphone makers.

Wiko Ufeel

Wiko Smartphones

Wiko levert hip gekleurde smartphones met goede specificaties voor een zeer aantrekkelijke prijs. Neem bijvoorbeeld de Lenny 3. Dit toestel ligt voor nog geen 100 euro in de winkel. Daarvoor krijg je natuurlijk niet de high-end specificaties van een Samsung Galaxy S7. Maar je zult een prima 5-inch toestel in je handen hebben waarmee je het gemiddelde bel en internet gebruik prima kunt uitvoeren. Het toestel beschikt over een 5-inch HD scherm en een redelijke MT6582 quad-core processor van MediaTek met 1 GB. Wil je meer power dan is er de Ufeel. Dit toestel heeft een 1,3 GHz quad-core processor met 3 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslag.

De toestellen zijn trendy en kleurrijk. Dat bewijst de Franse fabrikant ook met de Fever 4G. De smartphone is gericht op feestende mensen die wel een degelijk toestel willen, maar hiervoor niet al te veel willen uitgeven. De behuizing van de Fever is voorzien van ‘glow in the dark’ en licht op in het donker.

Steeds meer Nederlanders weten het merk te vinden en met de nieuwe samenwerkingen van het Franse bedrijf zullen ook steeds meer mensen de toestellen zien. Geïnteresseerd in een Wiko smartphone? Hier vind je een overzicht van de beschikbare toestellen.

Bekijk het laatste nieuws over Wiko:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (1)
piet zwart schreef op 17 juni 2017 om 06:41

gewoon niet doen dus een waardeloos toestel die lenny 2 en 3 en service VER TE ZOEKEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meepraten? Geef hieronder je reactie