Vouwbare Huawei smartphone groter dan die van Samsung

Vouwbare Huawei smartphone groter dan die van Samsung

Huawei en Samsung staat beide op het punt om een eigen vouwbare smartphone te lanceren. Het Chinese toestel wordt groter dan de Zuid-Koreaanse vouwbare telefoon. Gek genoeg lanceert Huawei het toestel waarschijnlijk als eerste in de thuismarkt van Samsung.

Volgens bronnen van ETNews heeft Huawei al een werkende vouwbare telefoon aan Zuid-Koreaanse providers gepresenteerd. Waarom zou een Chinese fabrikant haar innovatieve producten aan Zuid-Koreaanse providers tonen zal je jezelf afvragen. Dat heeft te maken met 5G. De vouwbare Huawei telefoon zal het gaan opnemen tegen de vouwbare Samsung Galaxy F. De nieuwe generatie smartphones verwachten we in het eerste deel van 2019. De nieuwssite meldt ook dat het vouwbare vlaggenschip van de Chinese fabrikant groter is dan die van Samsung. Nieuwsgierig naar het ontwerp van de vouwbare Huawei? Check de onderstaande render van Techconfigurations.

Vouwbare Huawei telefoon groter

Net zoals Samsung wil Huawei komend jaar een vouwbare smartphone lanceren. Het merk heeft daarvoor al contact opgenomen met verschillende Zuid-Koreaanse providers meldt ETNews. Waarom is Huawei naar het thuisland van Samsung gegaan? Volgens de bronnen is Zuid-Korea het eerste land waar men een landelijk 5G netwerk verwacht. De nieuwe vouwbare telefoon van Huawei ondersteunt 5G en daarom is een lancering in dat land logisch.

De vouwbare smartphone van de Chinese fabrikant wordt net iets groter dan de Zuid-Koreaanse concurrent. Het scherm van de vouwbare Huawei is namelijk 8 inch groot in uitgevouwen vorm. Vouw je de telefoon in, dan blijft een 5 inch beeldscherm over. Samsung presenteerde afgelopen november een model met 7,3 inch beeldscherm en extra 4,6 inch scherm.

Specificaties vouwbare Huawei

De specificaties voor de vouwbare Huawei smartphone blijven nog een groot geheim. Al mogen we natuurlijk vlaggenschip specificaties verwachten zoals die van de Huawei Mate 20 Pro. Het beeldscherm dat vouwt is 8 inch groot en gemaakt door Boe. Het is waarschijnlijk een buigbaar OLED paneel met een Full HD of Quad HD resolutie. De krachtbron is natuurlijk een Kirin uit de 900 lijn. Waarschijnlijk de Kirin 980 aangezien we de Kirin 990 pas in augustus 2019 verwachten. Afhankelijk van hoe het beeldscherm zich vouwt is de telefoon enkel uitgerust een hoofdcamera setup. Vermoedelijk zien we meer dan één sensor.

Bron: PhoneArena

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie