Vouwbare Huawei Mate X gelekt in de MWC hallen

Vouwbare Huawei Mate X gelekt in de MWC hallen

Samsung presenteerde deze week de opvouwbare Galaxy Fold. Huawei zal niet lang op zich laten wachten blijkt. Een poster op de muur van het Mobile World Congress onthult de komst van de vouwbare Huawei Mate X.

De poster hint op een lancering tijdens het MWC. De foto van de enorme banner van het aankomende vouwbare vlaggenschip werd deze week gelekt via Twitter. Je ziet dat werknemers de poster nog aan het ophangen zijn. De beelden laten duidelijk een vouwbare smartphone zien. Huawei kiest voor een totaal ander ontwerp dan Samsung. Het scherm van de Huawei Mate X vouwt samen niet zoals de Samsung Fold in twee gelijke delen samen.

Huawei Mate X

De Huawei Mate X wordt zeer waarschijnlijk gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. De bovenstaande Tweet bevestigd de aanwezigheid van Huawei tijdens MWC 2019 met een nieuwe smartphone. Na Samsung laat Huawei niet lang op zich wachten met de lancering van haar eigen vouwbare telefoon, de Huawei Mate X. Twitterlekker Teme meldt ons dat het vlaggenschip is uitgerust met een randloos vouwbaar scherm, vingerafdrukscanner aan de zijkant en een drievoudige hoofdcamera setup. Misschien wel die van de Huawei Mate 20 Pro, Het is de eerste vouwbare 5G smartphone in de wereld.

Op de banner zien we de opvouwbare Huawei telefoon in dichte vorm, geopende vorm en halverwege gesloten vorm. De tweede regel op de banner vertelt dat de Huawei Mate X de eerste vouwbare 5G telefoon is in de wereld.

Vouwbare smartphone

De nieuwste generatie smartphones heeft een vouwbaar beeldscherm. Afgelopen week presenteerde Samsung de Samsung Galaxy Fold. Zondag verwachten we de vouwbare Huawei Mate X. Het ontwerp van beide telefoons is totaal anders. De Galaxy Fold heeft een groot beeldscherm dat zich naar binnen vouwt. Daarentegen heeft de Huawei Mate X een enkel scherm dat zich rondom de buitenkant van de telefoon vouwt. In gesloten vorm is het beeldscherm van de Samsung niet zichtbaar. De vouwbare Huawei telefoon echter, heeft het beeldscherm aan de buitenkant. Je kunt het scherm aan beide zijden voor de helft gebruiken.

De specificaties van de Huawei Mate X zijn helaas nog niet bekend. We verwachten natuurlijk de laatste Kirin 900 processor met een geavanceerde 5G modem. Je kunt rekenen op een flinke hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit. Uiteraard verwachten we ook een grote accu.

Het Huawei persevenement vind aankomende zondag 24 februari plaats. Om 14.00 uur lokale tijd in Barcelona, Spanje, presenteert Huawei de Huawei Mate X.

Een maand later verwachten we het nieuwe Huawei P30 vlaggenschip. De lancering van de premium smartphone is in Parijs op 26 maart.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie