Vodafone introduceert 4G-smartphones onder eigen merk

vodafoneVodafone gaat 4G-smartphones onder zijn eigen merk uitbrengen in Nederland. Het zal gaan om de zogenaamde ‘Smart 4 Power’ en de ‘Smart 4 Turbo’. Het is voor het eerst dat Vodafone in Nederland 4G-toetsellen uitbrengt onder het eigen merk. Verwacht wordt dat de Smart 4 Turbo ongeveer 120 euro zal gaan kosten. Daarmee wordt het de goedkoopste smartphone met 4G in Nederland. De Galaxy Ace 3, Archos 45 Helium en Nokia Lumia 625 zijn ook goedkope telefoons met 4G, maar zitten toch nog met een vraagprijs van ongeveer 150 euro.

Smart 4 Turbo

De prepaid-variant Smart 4 Turbo heeft een 4,5 inch scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 400 met een kloksnelheid van 1,2 GHz. De telefoon heeft een camera op de achterkant van 5.0 megapixel met autofocus en een LED-flitser. De ‘selfiecamera’ heeft een lens met slechts 0.3 megapixel. De Smart 4 Turbo heeft een intern geheugen van 4 GB, maar is uitbreidbaar met microSD. Het toestel heeft een werkgeheugen van 1 GB. De accucapaciteit is niet bijzonder hoog, namelijk 1880 mAh.

Smart 4 Power

De Smart 4 Power heeft veel overeenkomsten met de Smart 4 Turbo, maar is op enkele gebieden beter dan de prepaid-variant. Zo heeft de telefoon een 5,0 inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Daarnaast draait het toestel op een quad-core processor van MediaTek met een kloksnelheid van 1,3 GHz. De opslagruimtes komen overeen met die van de Turbo, 4 GB intern en 1 GB werkgeheugen. Ook de camera’s op de voor- en achterkant zijn identiek. De accu is met 3000 mAh wel aanzienlijk beter.

Aangenomen wordt dat de Smart 4 Power deze week al in de Nederlandse winkels zal liggen. Wanneer de Smart 4 Turbo te verkrijgen zal zijn is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het toestel vanaf volgende maand zal worden verkocht.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie