Vodafone geeft gratis MB’s weg met Kerst

Vodafone geeft gratis MB’s weg met Kerst

Net als vorig jaar kun je ook nu weer tijdens de kerstdagen onbeperkt mobiel internetten bij Vodafone. De actie geldt zowel voor abonnees als klanten die een prepaidabonnement hebben. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan deze actie verbonden.

Lekker gezellig met z’n allen een filmpje kijken met de Kerst via je smartphone of tablet. Of de beste kerstnummers streamen met muziekstreamingdiensten als Spotify en Apple Music. Of je vrienden of familieleden videobellen die er met de kerstdagen niet bij kunnen zijn. Normaal gesproken zouden deze activiteiten een flinke hap uit je data-abonnement nemen, maar deze Kerst niet. Tenminste, als je klant bij Vodafone. Twee dagen lang kun je namelijk onbeperkt mobiel internetten zonder dat hier extra kosten mee gemoeid zijn.

Van 25 december middernacht tot en met 26 december 23:59 mogen klanten van Vodafone onbeperkt internetten op hun smartphone of tablet. De data die je hiermee verbruikt wordt niet achteraf in rekening gebracht, maar is geheel gratis. Evenmin worden er MB’s van je eigen databundel in mindering gebracht. De actie geldt niet alleen voor leden met een bel- en data-abonnement, maar ook voor prepaidklanten.

Voorwaarden

Er zijn echter wel een aantal voorwaarden aan deze actie verbonden. Zo geeft Vodafone niet aan wanneer de actie begint en eindigt. Dat zul je dus zelf in de gaten moeten houden. Het aantal MB’s dat je tijdens deze periode verbruikt vind je niet terug op My Vodafone. Als je een datablokkade hebt ingesteld –bijvoorbeeld omdat je (bijna) door je data-bundel heen bent– dan moet je deze uitschakelen voordat je onbeperkt kunt mobiel internetten. Na afloop moet je de blokkade weer handmatig instellen. Dit alles kan met de My Vodafone-app. Als je de blokkade door Vodafone hebt laten instellen, regelen zij dat hij tijdens de actie wordt uitgeschakeld en na afloop weer actief is. Prepaidklanten moeten het afgelopen jaar ten minste één keer hun tegoed hebben opgewaardeerd om tijdens de Kerst onbeperkt te kunnen internetten.

Tot slot zijn er een aantal leden die geen gebruik kunnen maken van de actie. Dan hebben we het niet alleen over mensen die geen klant zijn bij Vodafone: de provider heeft een aantal uitzonderingen vastgelegd van klanten die zijn uitgesloten van de kerstactie. Het gaat om mensen die één van de volgende abonnementen hebben afgesloten: Scherp S, Start S, Vodafone Thuis en zakelijke abonnementen waarbij in het contract is vastgelegd dat ze geen data kunnen gebruiken. Ook klanten die een abonnement hebben bij Hollandsnieuwe, een MVNO die via het netwerk van Vodafone opereert, vallen buiten de boot. Mensen die een ander abonnement hebben doen automatisch mee met de actie.

KPN

Naast Vodafone komt ook KPN met een decemberactie. Het telecombedrijf voegde begin deze maand 5GB extra data toe aan hun abonnement.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie