Vivo Nex: de volgende generatie smartphone

Vivo Nex: de volgende generatie smartphone

De Chinese fabrikant Vivo heeft vandaag de volgende generatie Edge-to-Edge smartphone gelanceerd. Het beeldscherm van dit toestel neemt meer dan 90 procent van de volledige voorkant in. De selfie camera is in de behuizing verwerkt en komt alleen tevoorschijn als je een foto maakt.

Nadat Chinese smartphone fabrikanten jarenlang het voorbeeld van Apple en Samsung hebben gevolgd zien we steeds vaker de laatste innovaties vanuit China. ZTE werd de eerste fabrikant met een vouwbare smartphone en Vivo gaat deze week een stap verder in het edge-to-edge ontwerp. De Vivo Nex is een krachtige smartphone met een indrukwekkend groot 6,59 inch AMOLED beeldscherm dat 91,2 procent van de voorkant inneemt. Door de flinter dunnen randen rondom het beeldscherm was er geen ruimte meer voor de selfie camera, die is in de behuizing verwerpt als een pop-up camera.

Vivo Nex

Vivo Nex de ‘next generation’ fullscreen smartphone

Terwijl de hele smartphone wereld afgelopen tijd het voorbeeld volgt van Apple met de iPhone X, zien we deze week de volgende generatie fullscreen vlaggenschepen. De Vivo Nex is een krachtige smartphone met groot 6,59 inch AMOLED beeldscherm omringd door ultra slanke randen. Het grote beeldscherm neemt 91,24 procent van de volledige voorkant in. Dat is veel meer dan bijvoorbeeld het beeldscherm van de Samsung Galaxy S9. De slanke randen rondom dit beeldscherm hebben geen ruimte voor de selfie camera meer. Vivo heeft dit probleem opgelost door de selfie camera te verwerken in de behuizing. De selfie camera komt naar boven als je een selfie wilt maken en schuift weer veilig terug in de behuizing wanneer je normale foto’s wilt maken met de dual hoofdcamera. De geavanceerde Vivo Nex beschikt daarnaast ook nog over een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm.

Vivo Nex 2

Specificaties Vivo Nex

De Vivo Nex is een volwaardig vlaggenschip. De smartphone beschikt over een prachtig 6,59 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2316 x 1080 pixels. Binnen de opvallende behuizing schuilt een Snapdragon 845 processor met 8 GB aan werkgeheugen en 128 tot 256 GB opslagruimte. Een flinke 4.000 mAh accu geeft het toestel een uitstekende adem en het besturingssysteem is Android 8.1. De dual camera aan de achterkant bestaat uit een 12 megapixel camera met 5 megapixel camera.

De basis versie kost ongeveer 595 euro en voor het model met 256 GB betaal je 660 euro. Helaas is het moderne toestel alleen in China te koop.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie