Ruim vijf miljard mensen gebruiken een mobiel apparaat

Ruim vijf miljard mensen gebruiken een mobiel apparaat

Onderzoekers van We Are Social en Hootsuite hebben onderzocht hoe het zit met het gebruik van mobiele apparatuur in de wereld. Uit cijfers van GSMA blijkt namelijk dat er ruim 5 miljard mensen zijn die gebruik maken van een mobiel apparaat. Van al deze apparaten is 80 procent een smartphone.

Uit cijfers van Global System Mobile Association (GSMA) blijkt dat het aantal mensen met een mobiel apparaat in tien meer dan verdubbeld is. In 2007 hadden circa 2 miljard wereldburgers een mobiel apparaat. Tien jaar later is dat aantal ruim 5 miljard jaar. Het aandeel van de wereld bevolking dat beschikt over een mobiel apparaat is in die tien jaar gestegen van 30 procent naar 67 procent.

Groei mobiel apparaat gebruik

Wereldwijd mobiel apparaat gebruik

In een rap tempo groeit het aantal mensen met een mobiel apparaat. We zien dit terug in de groei van de smartphonemarkt en het verzadigd raken van verschillende markten zoals China. Op dit moment is bijvoorbeeld India zeer interessant voor smartphone makers vanwege de lage penetratie graad van smartphones. Kijkend naar de cijfers van GSMA dan zien we ook een logische verdeling van mobiele apparaten. Het Europa en Amerika hebben de hoogste penetratiegraad en in deze werelddelen loopt ook de ontwikkeling van LTE (4G en 5G) relatief voor. Kijk naar onze super snelle 4G netwerken van de grote vier providers zoals KPN. De meest interessante markt voor ondernemingen is natuurlijk de Asian Pacific. Met een gigantisch aandeel in de wereld bevolking en slechts een penetratie graad van 68 procent. Je kunt je voorstellen dat hier nog veel mensen te voorzien zijn van een mobiel apparaat.

Mobiel apparaat gebruik in de wereld

We Are Social

Kijkend naar de digitale trends, dan zien de onderzoekers van We Are Social dat de sociale media gebruik in verhouding met het aantal wereldwijde digitale gebruikers omhoog gaat. Zo heeft Facebook bijvoorbeeld meer dan 230 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten. Indonesië is een opmerkelijke groeimarkt voor het social media bedrijf. In het land bereikte Facebook de 117 miljoen actieve gebruikers. Toch daalde het totale aantal actieve gebruikers Facebook naar 1.938 miljoen, een daling van 2,5 procent. Analisten verwachten overigens wel dat het bedrijf de magische grens van 2 miljard binnen enkele weken kan bereiken.

In China is het aantal Facebook gebruikers nog steeds laag. Zij kiezen vaker voor lokale alternatieven. Weibo en WeChat zijn in dit land populair. Zo heeft WeChat meer dan 870 miljoen gebruikers in China en kreeg het in de laatste zes maanden zo’n 80 miljoen nieuwe gebruikers.

Mobiel apparaat gebruik

 

Hoe interpreteer je de cijfers

Wat zeggen bovenstaande cijfers eigenlijk? Daar heeft Simon Kemp van TheNextWeb.com wel een idee over. Hij meent dat de cijfers geen nieuws mogen zijn voor marketeers. Het is overduidelijk dat de mobiele behoeften in het middelpunt van hun digitale plannen moet staan. Ook al blijven de mobiele mogelijkheden snel evolueren.

Apparaten worden in rap tempo slimmer, verbindingen worden super snel dankzij LTE technieken en betere dekking en schermen worden groter en scherper. Na de lancering van de LG G6 en Samsung Galaxy S8 is er een ware trend gestart voor grote beeldschermen. Voor de marketeers betekend dit dat zij nu veel meer gebruik kunnen maken van video. Want het grootste deel van het publiek is nu in staat om die video te kunnen streamen. De veranderingen in de sociale media landschap hebben volgens Kemp grote gevolgen voor de marketing. Het wordt namelijk duidelijk dat steeds meer mensen hun social media gedrag verspreiden over een breder scala aan platforms. Gouden tijden dus voor de social media marketeer.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie