Verwacht deze maand nog meer van Nokia

Verwacht deze maand nog meer van Nokia

Nokia staat op het punt een nieuwe smartphone te lanceren. We hopen natuurlijk op de Nokia 9, maar waarschijnlijker is de wereldwijde Nokia 8.1 of Nokia 7X. Het is een grote mid-range camera smartphone met snelle Snapdragon 710 processor en een flink beeldscherm voorzien van notch.

Nokia fans wachten in spanning tot 5 december, want dan lanceert HMD Global haar laatste Nokia smartphone van 2018. Het kan de premium Nokia telefoon met vijf camera’s zijn, maar veel waarschijnlijker is de wereldwijde versie van de Nokia 7X. Die verschijnt vermoedelijk op de verjaardag van Sinterklaas onder de naam Nokia 8.1. De laatste teaser laat een schitterende foto zien en hint op de kleur rood.

Laatste HMD Global Nokia telefoon 2018

Op 5 december lanceert HMD Global de laatste Nokia telefoon van dit jaar. Het toestel is vermoedelijk al eerder gelanceerd in China onder de naam Nokia 7X. Waarschijnlijk zal Nederland deze smartphone volgend jaar pas verwelkomen onder de naam Nokia 8.1. Het wordt een ware camera telefoon met krachtige Snapdragon 710 processor en een moderne behuizing. De Nokia smartphone krijgt een groot 6,21 inch beeldscherm met hoge helderheid en notch. Daarachter schuilt de Snapdragon met 4 GB werkgeheugen of meer. Een flinke 3.500 mAh accu levert voldoende stroom voor een tot twee dagen en aan de achterkant zien we twee krachtige Zeiss lenzen. De Nokia 8.1 heeft een 3.5 mm koptelefoon ingang.

Nokia 3.5 earjack

Nokia camera telefoon

Een ding is zeker voor 5 december aanstaande, want hoe dan ook lanceert Nokia een camera telefoon. We verwachten de Nokia 8.1. Dat is een mid-range camera telefoon met verbeterde Carl Zeiss camera’s. De andere kanshebber is de Nokia 9 en deze premium camera smartphone krijgt zelfs 5 camera’s.

De camera’s van de Nokia 8.1 bestaan uit twee Carl Zeiss lenzen van 12 megapixels en 13 megapixels. Je zou zeggen dat het dezelfde camera’s zijn als de Nokia 7 Plus, maar niets is minder waar. Want de primaire camera heeft een extra grote 1,4 μm lens die optisch gestabiliseerd is. Hierdoor maak je nog mooiere foto’s omdat beelden stabieler worden gefotografeerd. De selfie camera heeft 20 megapixels en ook hiermee maak je prachtige foto’s.

Bron: Nokia

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie