Vergelijk alle Sony Xperia telefoons van 2018

Vergelijk alle Sony Xperia telefoons van 2018

Sony Xperia telefoons zijn al jaren bekend vanwege hun rechthoekig ontwerp en uitmuntende camera’s. Daar kwam in 2018 een verandering in met een nieuwe lichting afgeronde Sony Xperia telefoons. Het merk staat al enige tijd onder druk vanwege het succes van directe concurrenten en de budget.

Al jaren maakt Sony betrouwbare Android telefoons voor het hogere en middensegment. Zo nu en dan glipt er een budget Sony telefoon tussendoor. In 2018 lag de nadruk op een gloed nieuw ontwerp en lanceerde het merk een drietal nieuwe vlaggenschip lijnen en slechts één mid-range lijn en enkel budget toestel. Maar het kan nog, want wie weet volgt in december de Sony Xperia XA3.

Sony Xperia telefoons in 2018

Het jaar 2018 was een jaar vol Sony vlaggenschepen. Het merk ging eindelijk een keer mee in de dual camera trend. Een trend die voor 2019 al wordt vervangen door een triple camera trend. Laten we hopen dat Sony bij blijft. Dit jaar kenmerkt zich voor Sony vooral met premium telefoons. Want het merk lanceerde bijna evenveel vlaggenschepen als andere toestellen. De ontwerpers van het Japanse merk hadden het dit jaar ook verrassend druk. Want in tegenstelling tot voorgaande jaren waren alle Sony Xperia telefoons voorzien van curves. De strakke industriële rechte lijnen zijn dit jaar vervangen door rondingen. Het merk ging zelfs mee in de laatste beeldscherm trend van telefoons met slanke randen om het scherm heen.

Sony Xperia XZ2 Premium

Nieuwsgierig naar de andere smartphone merken in 2018?
Check alle:

Premium Sony abonnement

Jaarlijks verschijn er twee lichtingen van Sony vlaggenschepen. Vaak zien we een klein en normaal premium toestel in het begin van ieder jaar. Tegen het einde lanceert het merk vervolgens een flink Sony vlaggenschip. Dit jaar plakte de Japanse fabrikant er nog een premium model aan en kwam het totaal op vier krachtpatsers.

De Sony Xperia XZ2 Compact is de kleinste krachtpatser van het merk. Dit toestel is gemaakt voor diegene met een kleine hand. Maar vergis je niet want dit compacte toestel met 5 inch Full HD beeldscherm heeft grootse specificaties. In snelheid doet deze kleine Sony niet onder voor de mega Samsung Galaxy Note 9. De krachtbron is namelijk een snelle Snapdragon 845 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Je krijgt 64 GB opslagruimte met de mogelijkheid voor een microSD kaart. Foto’s die je met deze compacte telefoon schiet zien er prachtig uit. De 19 megapixel Motion Eye camera is namelijk een van de beste in de markt. Selfies maak je met een 5 megapixel front camera. Het toestel is waterdicht en de Sony Xperia XZ2 Compact heeft een 2870 mAh accu.

Sony Xperia XZ2 Compact

Premium Sony telefoon met flinke korting kopen

De basis versie van de Xperia XZ2 lijn is uitgerust met een 5,7 inch Full HD+ beeldscherm in een afgeronde behuizing. De hippe telefoon is gemaakt van premium glas en aluminium en ligt prettig in de hand. Net zoals de Compact is de Sony Xperia XZ2 uitgerust met de Snapdragon 845 processor maar ditmaal is er ook 6 GB. Aan de achterkant schittert de vertrouwde Motion Eye camera waarmee je prachtige foto’s schiet. Aangezien Sony alweer twee andere vlaggenschepen heeft gepresenteerd kun je dit premium toestel met hoge korting kopen.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 Premium

Niet lang nadat de Sony Xperia XZ2 lijn werd gepresenteerd lanceerde Sony eindelijk een dual camera vlaggenschip. De Sony Xperia XZ2 Premium is een relatief compact toestel met prachtig 5,8 inch Quad HD beeldscherm. De Sony telefoon heeft natuurlijk de razend snelle Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Waarin deze Sony smartphone uitblinkt is natuurlijk de dual hoofdcamera’s. In de afgeronde achterkant vind je de krachtige 19 megapixel Motion Eye camera met 12 megapixel zwart/wit lens. Het duo verzorgt die prachtige bokeh foto’s en natuurlijk Ultra Slow Mo films bij 960 frames per seconde.

Sony Xperia XZ2 Premium

Dit jaar verraste de Japanse fabrikant met nog een vlaggenschip, de Sony Xperia XZ3. De premium telefoon heeft vergelijkbare specificaties met de Xperia XZ2. Waarin deze telefoon uitblinkt is het haarscherpe 6 inch P OLED beeldscherm met een hoge resolutie van 2880 x 1440 pixels. Het ontwerp is zoals het in 2018 hoort afgerond. De krachtige smartphone is beschikbaar in hippe kleuren.

Voordelig Sony abonnement

Sony presenteert jaarlijks verschillende dure telefoons. Het merk biedt ook voordelige Sony abonnementen. In 2018 zagen we drie krachtige mid-range telefoons die ondertussen flink in prijs zijn verlaagd. Het basis model is de Sony Xperia XA2. Een compact toestel met 5,2 inch beeldscherm met relatief slanke randen daar omheen. In tegenstelling tot vroeger ligt de hoofdcamera in het midden van de afgeronde behuizing. Schrik niet als Sony gebruiker, want de vingerafdrukscanner is niet meer geïntegreerd in de powerknop. De Japanse telefoon heeft een snelle Snapdragon 630 processor met 3 GB werkgeheugen. Foto’s die je maakt met dit toestel zijn mooi. De Sony Xperia XA2 heeft een 23 megapixel hoofdcamera met 8 megapixel selfie camera.

Naast het basis model verscheen ook de Sony Xperia XA2 Ultra. Het is de grotere broer met net wat meer opties. Het toestel heeft een flink 6 inch Full HD beeldscherm en hetzelfde ontwerp. Boven het grote scherm vind je echter twee selfie camera’s. De luxe telefoon uit het middensegment heeft een 23 megapixel hoofdcamera en boven het scherm vind je een 16 megapixel camera in combinatie met 8 megapixel camera.Sony Xperia XA2 ultra

De derde mid-range Sony telefoon van 2018 is lekker groot en heeft veel werkgeheugen. Dit toestel is gemaakt voor gaming en is slanker dan de rest. De Sony Xperia XA2 Plus heeft namelijk een 6 inch beeldscherm met 18:9 beeldverhouding. Het ontwerp van de Sony smartphone is hetzelfde. Ook deze telefoon draait op de Snapdragon 630 maar nu krijg je daar 4GB of 6 GB aan werkgeheugen bij. Net zoals het basis model is de Sony Xperia XA2 Plus uitgerust met een 23 megapixel hoofdcamera en 8 megapixel selfie camera.

Budget Sony telefoon: Sony Xperia L2

Zelfs voor 150 euro kun je al een Sony telefoon kopen. Voor het absolute budget segment maakte de Japanse fabrikant dit jaar de Sony Xperia L2. Deze telefoon is in de afgelopen periode flink in prijs gedaald. Het toestel heeft een nieuwe ontwerp met vingerafdrukscanner op de achterkant. Daarboven prijkt de 13 megapixel hoofdcamera en selfies schiet je met een degelijke 8 megapixel front camera. De krachtbron van deze Sony telefoon is een zuinige MediaTek quad core met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. De hoeveelheid opslagruimte is veel in het budget segment.

Sony Xperia L2

Kijk hier voor één van de oudere Sony telefoons.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie