Vergelijk alle Motorola telefoons van 2018

Vergelijk alle Motorola telefoons van 2018

Motorola is een populair merk in het middensegment. Het merk onderscheid zich door een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en betrouwbare telefoons. In 2018 verschenen er verschillende Motorola telefoons en hier vind je het compleet overzicht van de Motorola smartphones uit 2018 te koop in Nederland.

Al jaren staat het merk Motorola synoniem voor aantrekkelijke mid-range telefoons. Het merk is enkele jaren geleden opgekocht door Lenovo en sindsdien is er weinig veranderd. Tot nu, want jaarlijks zagen we afgeronde modellen met grote cameraheuvels terwijl er dit jaar twee iPhone X klonen werden gelanceerd. Die nieuwe telefoons draaien zelfs op Android One. Gelukkig voor de Moto fans zijn er best wat nieuwe Motorola telefoons verschenen met aantrekkelijke specificaties en moderne ontwerpen.

Nieuwsgierig naar de concurrerende smartphones uit 2018?
Check hier alle:

Motorola smartphone abonnementen 2018

De Motorola telefoons kon je tot dit jaar vanaf een grote afstand herkennen aan hun afgeronde achterkant en flinke ovale of ronde cameraheuvel in het midden van de achterkant. Sinds dit jaar niet meer, want er zijn twee aparte toestellen bij gekomen. Je kunt nu een Motorola abonnement afsluiten met de Motorola One of Motorola One Power. De twee telefoons hebben een rechthoekig ontwerp en draaien op Android 0ne.

Er verschenen opvallend weinig nieuwe smartphones van Motorola dit jaar. In het middensegment bleef het bij de Android One telefoons, de G6 lijn en voordelige Motorola Z3 Play. Daarnaast zagen we slechts één budget lijn en een premium telefoon. Dit toestel heeft Nederland echter niet eens gehaald.

Motorola telefoon uit het middensegment

De duurste en misschien wel de beste Motorola uit 2018 in Nederland is de Motorola Moto Z3 Play. Het toestel heeft een modulair ontwerp net zoals de Motorola Moto Z2. Deze nieuwe telefoon heeft een modern ontwerp met 6,01 inch Super AMOLED beeldscherm en een modulaire achterkant voorzien van flinke cameraheuvel. De krachtbron van het toestel is de zuinige Snapdragon 636 processor met 4 GB aan werkgeheugen. De camera’s van dit toestel mogen er zijn. Je krijgt een 12 megapixel hoofdcamera met extra grote lens en 5 megapixel diepte lens. Hiermee schiet je die prachtige bokeh foto’s in een handomdraai. Selfies maak je met de 8 megapixel front camera.

Motorola Moto Z3 Play abonnement vergelijken

Motorola Moto G6 lijn

De voordelige Motorola Moto G6 lijn bestaat uit drie krachtige telefoons voor het middensegment. Wil je een voordelig abonnement met een snelle smartphone dan is de Motorola Moto G6 een goede optie. Daarnaast is er keuze uit luxere Motorola Moto G6 Plus en Moto G6 Play.

MOtorola Moto G6 Plus abonnement

De snelste G6 is de Motorola Moto G6 Plus. Deze telefoon heeft een groot 5,9 inch beeldscherm met handige home knop en geïntegreerde vingerafdrukscanner. De behuizing is afgerond en ligt prettig in je hand. Daar tref je de flinke cameraheuvel voor de dual hoofdcamera. Het duo bestaat uit een 12 megapixel camera in combinatie met 4 megapixel diepte lens. De krachtbron van deze Motorola smartphone is de Snapdragon 630 processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen. Sluit je een Motorola Moto G6 abonnement af? Dan krijg je de middelste broer van de G6 lijn. Dit toestel heeft een kleiner 5,7 inch beeldscherm en lichtere Snapdragon 450 processor. Het ontwerp van beide telefoons is vergelijkbaar en de camera’s blijven hetzelfde. Het tweetal heeft een camera menu met allerlei leuke extra’s voor selfies.

Motorola Moto G6 selfie camera LED

De voordeligste Motorola in deze lijn is de Motorola Moto G6 Play. Dit toestel heeft ook een 5,7 inch beeldscherm maar dan met een lager resolutie van 1440 x 720 pixels. Je vindt achter dit scherm een lichtere Snapdragon 430 processor met 3 GB of 2 GB aan werkgeheugen. Hiermee krijg je voldoende rekenkracht voor de basis apps zoals Whatsapp en Facebook. Het grote scherm is extra prettig bij het bekijken van internet pagina’s. De voordelige Motorola Moto G6 Play heeft een enkele 13 megapixel hoofdcamera.

Android One Motorola

In het middensegment heeft Motorola dit jaar ook twee speciale telefoons gelanceerd, de Motorola One en Motorola One Power. De eerste is al beschikbaar in Nederland en kunnen we daarom meenemen in alle Motorola telefoons van 2018. Het toestel is speciaal aangezien het ontwerp afwijkt van de Moto telefoons en het besturingssysteem is het gebruiksvriendelijke Android One.

Motorola telefoons 2018 vergelijken abonnement

De Motorola One heeft een flink 5,9 inch Full HD+ beeldscherm in een strakke behuizing. Aan de achterkant herken je de Motorola nauwelijks vanwege de strakke rechte lijnen en twee camera rondingen. Alleen het Batwing logo op de vingerafdrukscanner verklapt dat dit toestel echt een Motorola smartphone is. De specificaties van dit Android One toestel zijn goed. De krachtbron is een iets verouderde Snapdragon 625 processor met 4 GB aan werkgeheugen en een ruime hoeveelheid opslag van 64 GB. De hoofdcamera’s bestaan uit een 13 megapixel camera in combinatie met 2 megapixel diepte lens. Een 3.000 mAh accu levert stroom.

Motorola 2018 budget telefoon

In het budget segment zijn er ook verschillende Motorola telefoons bijgekomen. Je koopt al een Motorola smartphone uit 2018 voor minder dan 200 euro. De Motorola Moto E5 Plus is al beschikbaar vanaf 175 euro. Dit toestel heeft een lekker groot 6 inch beeldscherm en een afgeronde behuizing. Binnen de luxe behuizing schuilt een zuinige Snapdragon 425 processor met 2 tot 3 GB aan werkgeheugen. Met de 12 megapixel hoofdcamera met luxe laser focus. Hiermee maak je leuke foto’s. De enorme 5.000 mAh accu kun je met recht een pluspunt noemen. Vrijwel geen telefoon heeft zo’n lange adem als de Motorola Moto E5 Plus.

Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus abonnement

Zijn kleinere broertje kan er ook wat van. De Motorola Moto E5 heeft een 5,7 inch beeldscherm in een strakke kunststof behuizing. Ook dit toestel heeft de zuinige Snapdragon 425 processor als krachtbron en hierbij krijg je 2 GB werkgeheugen. Het budget toestel heeft een nette 13 megapixel hoofdcamera met snelle autofocus. De selfie camera wordt bijgelicht door een eigen LED flitser. Je maakt dus ook in donkere locaties gave selfies.

Nieuwsgierig geworden naar het schitterende merk Motorola? Hier vergelijk je alle Motorola telefoons met abonnement.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie