Vergelijk alle Apple iPhone telefoons van 2018

Vergelijk alle Apple iPhone telefoons van 2018

HET merk in het premium segment is natuurlijk Apple. De Amerikaanse fabrikant presenteerde meer dan tien jaar geleden al de eerste iPhone en jaarlijks verschijnen er twee tot drie nieuwe modellen. In 2018 presenteerde het merk drie nieuwe telefoons, de iPhone XS, XS Max en iPhone XR.

In 2018 ging Apple door op het vernieuwende ontwerp uit 2017. De iPhone X heeft model gestaan voor de iPhone XS en ook voor de iPhone XR. Sterker nog, in 2018 stond de iPhone X ook model voor telefoons van vrijwel ieder andere merk (OnePlus, LG, Huawei enzz). De krachtbron in de nieuwe Apple telefoons is verbeterd en ook de camera’s zijn afgelopen jaar flink onder handen genomen. De iPhone generatie van 2018 is groter en beter dan ooit.

Apple iPhone abonnement in 2018

Zoals we gewend zijn van Apple presenteerde het Amerikaanse merk pas in september van 2018 haar nieuwe vlaggenschepen. Toch bleef er een hardnekkig gerucht in de markt over een opvolger van de iPhone SE. Helaas voor fans van kleine telefoons kwam daar niets van terecht. Sterker nog, het jaar 2018 is een jaar van grootte. De nieuwe iPhones zijn namelijk groter dan ooit. Apple lanceerde de grootste iPhone ooit, de iPhone XS Max. Dit mega toestel heeft een groot 6,5 inch beeldscherm in een relatief slanke behuizing. De voordelige iPhone XR heeft ook een flink 6,1 inch beeldscherm.

In 2018 zien we dat Apple door gaat op het ontwerp van de iPhone X. De home knop en vingerafdrukscanner zijn volledig vervangen door Face ID en iedere iPhone heeft een notch. De hoeveelheid geheugen is dit jaar weer gestegen van maximaal 3 GB naar 4 GB voor beide XS modellen. De nieuwe iPhones ondersteunen voor het eerst DualSIM. Helaas voor Nederlandse fans is die functie beschikbaar dankzij de ingebouwde eSIM. De eSIM wordt in Nederland nog niet ondersteunt maar wel in andere landen.

iPhone XS en iPhone XS Max

Het jaar 2018 is ook een jaar vol van iPhone abonnementen. In alle prijscategorieën vind je een krachtige iPhone. Je kunt al een gloednieuwe Apple iPhone kopen voor nog geen 500 euro, de iPhone 7. Dit jaar lanceerde Apple ook een nieuw toestel met een aantrekkelijke prijs, de voordelige iPhone XR.

Nieuwsgierig naar de concurrerende smartphones uit 2018?
Check hier alle:

Ontmoet de iPhone XS en iPhone XS Max

Zoals de naam doet vermoeden zijn de iPhone XS en iPhone XS Max de hardware matige upgrade van de iPhone X. Het ontwerp van deze telefoons is gelijk. Het verschil tussen de normale XS en de Max is kleiner dan ooit. Beide Apple smartphones hebben dezelfde specificaties op omvang en accu grootte na.

De nieuwe iPhone XS heeft een groot 5,8 inch AMOLED beeldscherm terwijl de iPhone XS Max een 6,5 inch beeldscherm heeft. De basis XS krijgt een 2658 mAh accu en de Max doet het met 3174 mAh. Daar eindigen de verschillen tussen beide toestellen. Het duo wordt aangedreven door de nieuwe A12 processor van Apple. Deze krachtige processor is sneller dan alle andere processors in de smartphone wereld. Je krijgt daarbij 4 GB aan werkgeheugen. De verhoogde hoeveelheid aan werkgeheugen helpt bij multi-tasken en soepel draaien van apps en games. De A12 Bionic is 50 procent sneller in grafische prestaties en verbruikt tot 50 procent minder stroom dan zijn voorganger. De iPhone XS is dan ook een krachtige gaming telefoon. Aan de achterkant van de vlaggenschepen zien we opnieuw twee camera’s in een ovale cameraheuvel. Het duo is flink verbeterd.

iPhone XS Max camera

Verbeterde iPhone camera’s

De camera’s van de iPhone X behoren nog altijd tot de top. Het duo van de XS is zelfs beter. De nieuwe 12 megapixel camera heeft een grotere 1.4µm lens in combinatie met de 12 megapixel telelens. Beide camera’s zijn optisch gestabiliseerd voor het mooiste foto resultaat. Je schiet prachtige foto’s en dankzij slimme HDR maakt je iPhone meerdere foto’s en kiest de beste uit. Het prachtige bokeh effect is verbeterd en ziet er nu nog professioneler uit. Je kunt nu zelf de diepte regelen nadat je de portret foto hebt geschoten. Slimme kunstmatige intelligentie (neural engine) helpt bij het verwerken van de beelden, waardoor er een schitterende foto ontstaat.

Selfies schiet je met de 7 megapixel TrueDepth camera aan de voorkant. Die camera wordt geholpen door de Face ID sensoren en dat levert een prachtige portretmodus op voor selfies.

De budget iPhone van 2018, iPhone XR

Dit jaar presenteerde Apple ook een budget iPhone. Die voordelige iPhone kreeg betere specificaties dan de markt aanvankelijk had verwacht. De prijs van deze voordelige 2018 iPhone is nog altijd hoog en de telefoon valt echt wel in het premium segment met zijn 859 euro prijskaartje. De iPhone XR is op dit moment de iPhone met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Het toestel kost honderden euro’s minder dan de iPhone XS maar heeft vergelijkbare specificaties. Kortom de ideale upgrade voor je iPhone 6s.

iPhone XR kleuren

De iPhone XR heeft een groot 6,1 inch Liquid Retina beeldscherm met notch. In die notch vind je dezelfde sensoren en selfie camera als bij de iPhone XS. Het toestel draait ook op de krachtige A12 processor maar dan met 3 GB aan werkgeheugen. De normale gebruiker zal het verschil in werkgeheugen niet of nauwelijks merken. Beide zijn razend snel en apps draaien soepel. Het grootste verschil tussen de iPhone XR en de iPhone XS is natuurlijk de camera.

iPhone XR camera

De enkele hoofdcamera van de iPhone XR is gelijk aan de 12 megapixel primaire camera van de iPhone XS. In de basis maak je dan ook net zulke mooie foto’s als met de dure iPhone. Hoewel je in het dagelijks gebruik nauwelijks verschil merkt, heeft de tweede 12 megapixel camera wel degelijk een functie. Die wordt namelijk gebruikt bij het inzoomen of het mooie bokeh diepte effect. Je kunt met de voordelige iPhone dan ook minder ver inzoomen zonder beeldverlies. Een wonderlijk mooie portret foto kun je wel degelijk maken met de iPhone XR. Door de slimme software herkent de telefoon een persoon maar geen objecten.

iPhone XR camera

Nieuwsgierig naar de oudere iPhone smartphone? Hier vind je het complete aanbod aan Apple iPhone telefoon abonnementen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie