Update voor Nokia 5 verhelpt probleem met achtergrondapps

Update voor Nokia 5 verhelpt probleem met achtergrondapps

Gebruikers van de Nokia 5 hebben er weer een irritatie minder bij. Met de update die vandaag uitrolt wordt het probleem waarbij achtergrondapps niet onthielden waar je mee bezig was namelijk verholpen. De update rolt vanaf vandaag uit. Je krijgt vanzelf een melding zodra hij voor je klaar staat. Ook de november veiligheidsupdate wordt op je toestel geïnstalleerd.

Nokia is terug

Nokia is helemaal terug van weggeweest. Na enkele mindere jaren is het merk nu weer helemaal terug. Dit heeft men te danken aan HMD Global dat de merknaam sinds begin dit jaar in licentie afneemt. Zodoende is dit bedrijf verantwoordelijk voor het ontwerp, de productie, assemblage en verkoop van de toestellen. Nokia zelf richt zich vooral op andere activiteiten, zoals het ontwikkelen van netwerktoepassingen. De samenwerking is tot nog toe een regelrecht succes en de merknaam Nokia lijkt een hoop van zijn vergane glorie te hebben teruggewonnen. Het afgelopen jaar kwamen onder meer de Nokia 3, 6 en 8 uit. Stuk voor stuk solide toestellen voorzien van goede prestaties tegen een scherp prijskaartje. Ook de Nokia 5 kun je zo omschrijven.

Over de update

De Nokia 5 zag afgelopen zomer het levenslicht in ons land. Het toestel is een echte middenklasser en voorzien van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Gebruikers van het toestel zijn over het algemeen zeer tevreden, maar liepen toch tegen een klein minpunt aan. Het toestel onthield namelijk niet waar je in een reeds geopende app zat, zodra je wisselde naar een andere app. In de praktijk houdt dit in dat je bijvoorbeeld een artikel in de Nu.nl app aan het lezen bent. Je schakelt op een gegeven moment naar WhatsApp aangezien je een bericht ontvangt. Op het moment dat je gereageerd hebt wil je weer terug naar het artikel en verder lezen. Op het moment dat je Nu.nl weer opent is je artikel verdwenen en bevind je je op het startscherm.

Nokia 5

Heel vervelend natuurlijk. Gelukkig wordt dit probleem met de update van vandaag verholpen. Ook de november veiligheidsupdate wordt overigens op het toestel geïnstalleerd. Zodoende is je toestel weer optimaal beveiligd. De update rolt vanaf vandaag uit en het kan ongeveer een week duren voor je toestel hem ontvangt. Je hoeft hiervoor niets te doen: je krijgt vanzelf  een melding!

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie