Update onderweg voor Nokia 5 equalizer probleem

Update onderweg voor Nokia 5 equalizer probleem

Heb jij ook last van het equalizer probleem op je Nokia 5? Dan hebben we goed nieuws voor je! HMD Global is namelijk bezig met een update welke jouw probleem moet verhelpen. Dat blijkt uit een e-mail die de klantenservice van HMD heeft verzonden als reactie op een vraag van een gedupeerde.

Het kan echter ook zijn dat je totaal geen hinder ondervindt van het probleem, of het simpelweg nog niet ontdekt hebt. Mocht je niet bekend zijn met het probleem, schetsen we even kort de situatie. Enkele gebruikers van de Nokia 5 ondervinden hinder tijdens het gebruiken van de Dolby Equalizer optie van hun toestel. Wanneer zij deze optie willen benutten via een app uit de Google Play Music app of bijvoorbeeld Spotify, start de app niet op. Wanneer zij de optie proberen te forceren vanuit het instellingenmenu, laat het toestel een compleet wit scherm zien. Hierdoor kun je niet volledig genieten van de goede geluidskwaliteit die de nieuwe Nokia middenklasser te bieden heeft.

Reactie van HMD

Enkele gedupeerden verzamelden zich hierop op het populaire forum XDA Developers. Het blijkt dat tenminste tientallen gebruikers hinder ondervinden van het probleem. Eén van deze gebruikers besloot contact op te nemen met de klantenservice van Nokia. De reactie van het bedrijf is hieronder in te zien. Zoals te lezen valt is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van een update. Goed nieuws dus. Minder goed nieuws is dat er geen tijdsbestek wordt genoemd. We hopen echter op het beste en op een snel resultaat, mede gezien door de betrouwbare reputatie van de fabrikant op dit terrein. In de tussentijd kun je proberen via een andere app uit de Google Play Store de functionaliteit alsnog aan de praat te krijgen.

Over de Nokia 5

De Nokia 5 is een betrouwbare alleskunner voor een een voordelig prijskaartje van 199 euro. Naast dat het toestel over een solide en fraai vormgegeven behuizing beschikt, is ook het scherm lekker scherp dankzij de sterke resolutie. Ook de prestaties van het toestel zijn meer dan op orde dankzij de Snapdragon 430 processor. Ook kun je prima foto’s maken met het toestel. Aan de achterkant heb je de beschikking over een 13 megapixelcamera en aan de voorkant over een 8 megapixel lens. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh waarmee je het gemakkelijk een lange dag volhoudt. De Nokia 5 is beschikbaar in diverse kleuren en beschikt verder over alle standaard functionaliteiten zoals 4G, Bluetooth en NFC.

Nokia 5

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie