Turing Phone Cadenza breekt grenzen, 12GB RAM monster

Turing Phone Cadenza breekt grenzen, 12GB RAM monster

Zo nu en dan komt er weer eens nieuws vanuit Turing Robotic Industries (TRI). Deze excentrieke smartphone maker lanceerde dit jaar nog een indrukwekkend ‘staaltje’ techniek, de Turing Phone. Nu wil het bedrijf pas echt de grenzen opzoeken. We hebben vandaag de aankondiging ontvangen van de nieuwe Turing Phone Cadenza. Een beest van een smartphone als we de specificaties mogen geloven.

Het toestel wordt in 2017 verwacht en laat zelfs de Galaxy Note 7 met zijn uitmuntende specs er verlegen bij staan.

De volgende generatie smartphone

TRI is van plan om de volgende generatie smartphone te ontwikkelen. Hiervoor hebben ze een revolutionair programma, ‘The Outer Blueprint’. Het bedrijf wil de manier waarop wij dagelijks communiceren en toepassingen gebruiken, drastisch verbeteren. Vooral op het gebied van Kunstmatige intelligentie (AI). Chatbots komen en gaan, maar degene die blijven leveren slechts een snelkoppeling naar basisinformatie, zoals het weer, straat navigatie en restaurant keuze. Het onderzoek van TRI wil achterhalen hoe machines meer voor ons gaan doen. Het bedrijf voorziet dan ook een nieuwe machine met VEEL meer rekenkracht nodig heeft. TRI is zelfs al met de ontwikkeling van dit beest begonnen. We stellen je voor aan de Turing Phone Cadenza.

Turing Phone Cadenza

Turing Phone

De Turing Phone was al een gewaagd concept van TRI. De afronding en levering van de eerste batch Turing Phone ging niet geheel zonder problemen. Maar nu de telefoon af is, is TRI toe aan een nieuwe uitdaging. Hoewel velen hebben getwijfeld aan de vermogens van Turing, heeft het bedrijf zijn de passie en doorzettingskracht ingezet voor een prachtig product.

Turing Phone

Turing Phone Cadenza Specificaties

TRI is van plan om een soort Hulk onder te telefoons te maken. De Cadenza zal draaien op een twee Snapdragon 830 processors met 12 GB aan werkgeheugen bestaand uit twee keer 6 LPDDR4X geheugen. Even ter illustratie, de snelste vlaggenschepen van nu hebben maximaal 6 GB RAM. Vlaggenschepen die we in Nederland veel tegen komen zijn de Galaxy S7 en de HTC 10, beide hebben 4 GB RAM.

Je zal meer dan genoeg data kwijt kunnen op het apparaat aangezien TRI 1 TB aan opslag heeft gepland voor dit toestel. Daar eindigt de indrukwekkende lijst niet. Als hoofdcamera is er een 60-megapixel camera met drie lenzen. Voorop tref je een dual 20-megapixel camera voor misschien wel TE scherpe selfies. Het toestel dat gericht is op kunstmatige intelligentie krijgt het nieuwste Swordfish besturingssysteem. WAUW

Het toestel wordt ergens in 2017 verwacht, maar misschien is 2018 een beter richtpunt.

Turing Phone Cadenza

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Mike schreef op 2 september 2016 om 10:11

Ik heb een Turing phone, de review versie.
Besteld in 2012 via crowdfunding en deze komt eind 2016, misschien begin 2017 pas uit.

De Cadenza zal op basis van mijn ervaring zeker niet in 2017 uitkomen, misschien 2018.

Wel moet gezegd worden dat TRI enorm slechts communiceert maar wel woord houdt.

Jasper van Wezel schreef op 2 september 2016 om 15:23

Bedankt voor je reactie Mike,
Het lijkt mij ook wat optimistisch gezien de specs. Maar wel interessant hoe ze de AI vorm willen geven.
Veel plezier met je Turing Phone, lijkt mij een indrukwekkend apparaat.

tamara schreef op 12 september 2017 om 12:12

wanner komt dat toestel uit en hoe kan ik dat besellen

Meepraten? Geef hieronder je reactie