Smartphone verkopen Q4 2018 stabiel & Apple nr 1

Smartphone verkopen Q4 2018 stabiel & Apple nr 1

Marktonderzoekbureau Trendforce verwacht dat de smartphone verkopen in het laatste kwartaal van 2018 stabiel blijven. Er worden zo’n 5 miljoen telefoons meer verkocht dan afgelopen kwartaal en de iPhone van Apple doet het volgens de traditie weer erg goed. Apple verkoopt dit kwartaal net iets meer smartphones dan Samsung.

Net zoals vorig jaar zijn de feestdagen ook dit jaar voor Apple. Dat is ook niet zo gek want in september van ieder jaar lanceert Apple haar nieuwe iPhone lichting. Die lancering geeft een enorme boost aan de smartphone verkopen van het merk. Ook dit jaar verwacht men dat Apple de meeste telefoons verkoopt in het laatste kwartaal van het jaar. In het vierde kwartaal van 2018 verwacht Trendforce dat de verkopen stabiel blijven. Apple neemt het grootste aandeel van de verkochte mobiele telefoons voor haar rekening en vlak achter het Amerikaanse merk eindigt Samsung. Het verschil tussen beide merken is daarmee minder dan ooit. De nummer drie Huawei ziet het marktaandeel ook flink stijgen.

Smartphone verkopen Q4 2018 Apple Samsung Huawei

Verwachte smartphone verkopen Q4 2018

Nadat Apple afgelopen kwartaal zelfs naar de derde plek werd gedwongen door Huawei is het merk in het laatste kwartaal de koploper. Analisten van Trendforce verwachten dat de Amerikaanse fabrikant de meeste telefoons verkoopt. Het marktaandeel van de iPhone telefoons komt dit kwartaal op 19,7 procent. Samsung zit daar vlak achter met 19,6 procent marktaandeel. Daarmee stijgt het marktaandeel ten opzichte van vorig jaar met ruim een procent (respectievelijk 18,2 procent en 18 procent). Het marktaandeel van de nummer drie Huawei stijgt nog meer. De onderneming moest in Q4 2017 nog genoeg nemen met 10,2 procent en dit jaar heeft de Chinese fabrikant 14,6 procent van de markt in handen.

Succes van de Apple iPhone in 2018

Het nieuws dat Apple dit kwartaal de meeste telefoons verkoopt is niet verbazingwekkend. Het merk heeft net haar nieuwe lichting gepresenteerd. Met de presentatie van de iPhone XS, XS Max en de ‘budget’ iPhone XR heeft Apple dit kwartaal het meest uitgebreide assortiment ooit. Je kunt al een nieuwe iPhone 7 op de kop tikken voor nog geen 500 euro. De iPhone 8 kost 640 euro en wil je het nieuwste van het nieuwste dan ben je al klaar vanaf 836 euro voor de iPhone XR. Na de lancering van de nieuwe iPhone lichting verkocht de iPhone XS Max ook onwijs goed.

Succes van Huawei in 2018

Meer verrassend voor 2018 is het succes van Huawei. De Chinese fabrikant verkocht dit jaar meer smartphones dan ooit en was innovatiever dan ooit. Vooral de premium Huawei P20 Pro heeft geleid tot een gigantische verkoopstijging. Het toestel is de eerste telefoon met drie hoofdcamera’s en wordt al sinds de lancering tot de beste camera telefoons van 2018 gerekend. Met de lancering van de Huawei Mate 20 Pro ging het merk zelfs een stap verder. De Huawei Mate 20 Pro is namelijk een van de meest innovatieve vlaggenschepen van dit jaar.

Bron: Trendforce

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie