Top smartphones in de tweede helft van 2019

Top smartphones in de tweede helft van 2019

Ieder jaar lanceren smartphone fabrikanten verschillende topmodellen. Vaak verdelen ze die modellen over het hele jaar. Alleen Apple presenteert haar volledige line-up in het tweede deel van het jaar. De tweede helft van 2019 belooft dan ook veel smartphone goeds. Dit zijn de top smartphones waar je nog even op moet wachten.

In de tweede helft van 2019 verwachten we een flink aantal nieuwe smartphones. Tijdens het elektronica beurs IFA 2019 in Berlijn begin september verschijnen de meesten. Ruim voor die tijd zien we de Samsung Galaxy Note 10 en 10 Plus al. Op welke premium smartphones moet je letten?

1. Samsung Galaxy Note 10

De Samsung Galaxy Note 10 lijn wordt groter dan ooit. Er verschijnen letterlijk meer telefoons en het top model is fysiek ook veel groter. De strakke zakelijke vlaggenschepen van Samsung zijn sneller dan ooit. Het basis model krijgt een 6,3 inch AMOLED beeldscherm dat meer rechthoekig is dan dat van de Samsung Galaxy S10 Plus. De reden hiervoor is de S Pen die volledig in de behuizing schuift. Het vlaggenschip heeft een selfie camera in het beeldscherm en ook de vingerafdrukscanner ligt achter het beeldscherm. Aan de achterkant vind je drie hoofdcamera’s, waarschijnlijk met dezelfde verdeling als de Samsung Galaxy S10.

Naast de basis Note 10 zien we dit jaar de flinke Samsung Galaxy Note 10 Plus. Dit topmodel heeft meer beeldscherm en meer camera’s. Aan de voorkant vinden we de enkele selfie camera. Maar aan de achterkant krijg je wel vier camera’s. De Note 10 Plus is voorzien van een mega 6,7 inch beeldscherm en is beschikbaar met 12 GB aan werkgeheugen en 1 TB aan opslagruimte. Vermoedelijk mist de 3,5 mm koptelefoon dit jaar voor het eerst.

Samsung Galaxy Note 10 abonnement

2. iPhone XI

De nieuwe iPhone lijn belooft ook meer camera’s. In navolging van de Huawei P20 Pro kiest Apple dit jaar ook voor drie hoofdcamera’s. Het ontwerp is opvallend. De achterkant van de iPhone XI is voorzien van een forse vierkante cameraheuvel. In die cameraheuvel zien we drie camera’s. Vermoedelijk in de bekende verdeling van primaire camera, telelens en breedhoek camera.

iPhone XI specs

De specificaties van de iPhone XI liggen nog niet op straat, maar we kunnen van de volgende specs uitgaan. Het vlaggenschip is voorzien van een 5,8 inch AMOLED beeldscherm. Binnen de luxe waterdichte behuizing vind je de A13 processor van Apple. Deze krachtbron is sneller dan ooit en vermoedelijk krijg je er 6 GB aan werkgeheugen bij. Er is keuze uit 64 GB en 256 of 512 GB aan opslagruimte. Het toestel is voorzien van een grotere accu dan de iPhone XS en je kunt het vlaggenschip draadloos opladen.

Naast de iPhone XI zien we de iPhone XI Max met een 6,5 inch beeldscherm, een grotere accu en voor de rest dezelfde specs.

Apple iPhone 11

3. Google Pixel 4

Het wordt alweer de vierde editie van de meest pure Android telefoon in de wereld. Sinds dag één staan de Pixel telefoons ook bekend om de camera capaciteiten. De Google Pixel 4 belooft een van de allerbeste camera telefoons ooit te worden. Het vlaggenschip krijgt niet een enkele camera zoals de Pixel 3. Nee, de nieuwe Google Pixel 4 krijgt wel drie hoofdcamera’s. De camera rijke telefoon beschikt daarmee over een dual selfie camera en triple hoofdcamera. Reken maar op wonderlijk mooie foto’s.

De krachtbron is de Snapdragon 855 processor van Qualcomm en wij verwachten eindelijk 6 GB of meer. De grote broer van de Google Pixel 3a wordt een telefoon om in de gaten te houden.

Google Pixel 4 XL abonnement

4. Huawei Mate 30 Pro

De Huawei P30 Pro is op dit moment de beste camera telefoon in de wereld. Het vlaggenschip laat je gluren naar de buren met een onwijze zoom van wel 50 keer. Daar gaat de Huawei Mate 30 Pro nog eens dunnetjes overheen. Het nieuwe vlaggenschip wordt aangedreven door de nieuwste Kirin processor die nog sneller is dan de Kirin 980. Je krijgt er 8 GB aan werkgeheugen bij en minstens 128 GB opslagruimte. Het grootste voordeel van dit vlaggenschip is de viervoudige hoofdcamera. Het viertal is nog krachtiger dan dat van de P30 Pro en wordt ondersteunt door een snellere processor. Huawei legt de lat voor de camera telefoon ook dit jaar weer immens hoog.

De specificaties voor de Huawei Mate 30 Pro zijn nog niet gelekt. Vermoedelijk wordt het vlaggenschip pas tegen het einde van dit jaar gepresenteerd. Tot die tijd moeten we het doen met de onderstaande renders.

Mate 30 Pro abonnement

5. OnePlus 7T Pro

De OnePlus 7 Pro behoort tot de top van camera telefoons. Het vlaggenschip wordt eind dit jaar opgevolgd door de OnePlus 7T Pro. We weten nog weinig van het aan komende OnePlus meesterstukje. Maar reken op een waardige concurrent voor de Samsung, Apple en Huawei telefoons.

Wij verwachten meer camera’s, een nog sneller AMOLED beeldscherm en vooral meer kracht met de Snapdragon 855 Plus processor van Qualcomm.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie