De top 5 beste camera smartphones voor je vakantie

De top 5 beste camera smartphones voor je vakantie

Op vakantie neem natuurlijk je je smartphone mee en wil je de mooiste foto’s maken.De moderne vlaggenschepen worden stuk voor stuk uitgerust met de beste camera’s. Daarom hebben we de beste camera smartphones van dit moment voor je op een rij gezet. Dit zijn de perfecte telefoons om mee te nemen op vakantie.

De absolute nummer een camera smartphone voor je vakantie ontketend waarschijnlijk een belangrijke trend voor 2019. De Huawei P20 Pro is namelijk de eerste smartphone met drie hoofdcamera’s en dit voorbeeld lijkt behoorlijke navolg te krijgen van onder andere LG, Samsung en Apple. De beste camera smartphones om mee te nemen op vakantie zijn premium modellen van de populaire merken. De toestellen zijn stuk voor stuk waterdicht (IP67 of IP68) en hebben twee tot drie hoofdcamera’s. Hier vind je het complete overzicht.

Huawei P20 Pro is de beste vakantie camera smartphone

De Huawei P20 Pro is de beste camera smartphone van het eerste deel van 2018. Het premium toestel van de Chinese nummer drie smartphone fabrikant is voorzien van drie uitstekende hoofdcamera’s en een razend snelle processor. De smartphone heeft een hip ontwerp dat wel iets weg heeft van de iPhone X. Met deze telefoon is Huawei het eerste merk met een drievoudige Leica hoofdcamera. Het drietal bestaat uit een flinke 40 megapixel primaire camera in combinatie met 8 megapixel telelens en 20 megapixel zwart/wit lens. Je kunt hiermee de mooiste foto’s maken en ook bij weinig licht schiet de Huawei P20 Pro de mooiste plaatjes.

De Huawei P20 Pro is niet alleen vanwege de camera’s een uitstekende keuze voor op vakantie. De telefoon heeft een groot 6,1 inch AMOLED beeldscherm waarop films en games er prachtig uit zien. Het toestel is razend snel en de schitterende glazen behuizing is waterdicht IP68.

Huawei P20 en P20 pro

2. HTC U12+

De op een na beste camera smartphone is gemaakt door HTC. De HTC U12+ is een premium smartphone met vier camera’s. De smartphone beschikt over twee uitstekende hoofdcamera’s waarmee je op vakantie indrukwekkende foto’s zal vastleggen. Deze smartphone is daarnaast uitgerust met twee front camera’s. Dankzij dit tweetal krijg je die prachtige diepte effecten ook in je selfies. Je zal indruk maken op je vrienden met de prachtige bokeh selfies die je met de HTC U12+ maakt in Rome of Parijs.

HTC U12+

Het HTC vlaggenschip wordt aangedreven door de Snapdragon 845 processor van Qualcomm met 6GB aan werkgeheugen. De twee hoofdcamera’s bestaan uit een 12 megapixel camera in combinatie met 16 megapixel camera. Boven het grote 6 inch beeldscherm tref je twee 8 megapixel front camera’s. De HTC U12+ is een uitstekend keuze voor op vakantie. De smartphone is razend snel en waterdicht.

3. Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung is de nummer een fabrikant in de smartphone markt. Het merk lanceert jaarlijks een serie premium vlaggenschepen en daarin is de Samsung Galaxy S9 Plus de laatste. Het toestel is gemaakt om mee op vakantie te nemen. De smartphone is relatief compact ondanks een immens 6,2 inch Super AMOLED beeldscherm. Samsung heeft de glazen behuizing waterdicht gemaakt dus een val in 1,5 meter diep water is geen enkel probleem. Met de Galaxy S9 Plus kun je de mooiste foto’s maken op vakantie. De premium telefoon beschikt over twee krachtige 12 megapixel hoofdcamera’s. De Samsung is de eerste smartphone met een dubbel diafragma. De primaire 12 megapixel camera heeft namelijk zowel een f/1.5 als f/2.4 diafragma. Daarnaast is de smartphone uitgerust met een van de beste selfie camera’s in de markt.

Samsung Galaxy S9 Plus top Antutu maart 2018

De Samsung Galaxy S9 Plus is een veelzijdige telefoon en ideaal voor je vakantie. Dankzij de slimme camera software kun je ook buitenlandse menukaarten eenvoudig vertalen.

4. iPhone X

Voor Apple fan’s is er natuurlijk maar een echte camera smartphone in de wereld, de Apple iPhone X. Deze premium smartphone werd aan het einde van vorig jaar gelanceerd en het is de duurste iPhone ooit. Het toestel is ook een van de beste camera smartphones en een geweldige toestel om mee op vakantie te nemen.

De iPhone X heeft een groot 5,8 inch AMOLED beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Bovenin het beeldscherm ligt een inkeping (notch) voor de selfie camera en handige 3D face ID. Het toestel beschikt over twee 12 megapixel hoofdcamera’s. Je maakt prachtige foto’s met dit duo en beide zijn optisch gestabiliseerd zodat je zonder moeite haarscherpe foto’s kunt maken.

iPhone X halvering Q1 productie

5. Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is een goedkoper alternatief voor de bovenstaande camera smartphones. Het toestel is nog altijd een uitstekende telefoon voor op vakantie. Het toestel heeft een groot 6 inch beeldscherm en beschikt over een stel uitstekende Leica camera’s.

De Huawei Mate 10 Pro heeft een 12 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel zwart wit camera van Leica. Je kunt hiermee prachtige foto’s maken en foto’s maken wordt eenvoudig dankzij de artificial intelligence (AI) binnen het toestel. Deze AI herkent razend snel scenario’s zodat de camera instellingen optimaal worden ingesteld. De Huawei Mate 10 Pro is waterdicht (IP67) en een ideale smartphone voor op vakantie.

Mate 10 Pro

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie