TOP 10: De aller- aller- allerduurste telefoons

02Een smartphone: we hebben er tegenwoordig al gauw zo’n 600 euro voor over. Maar dat is nog niks vergeleken bij de exorbitant hoge prijzen die rijke zakenlui soms neerleggen voor een telefoon. Daarom bekijken we vandaag de 10 aller- aller- allerduurste telefoons die er ooit gemaakt zijn.

10. Gold Edition Nokia 8800 – $2.700

10
De Gold Edition van de Nokia 8800 heeft dezelfde specificaties als de ‘gewone’ versie van de Nokia 8800. Met de 5.0 megapixelcamera, 64MB intern geheugen, MP3-speler en bluetooth lijkt het dan ook een normale gsm van Nokia. Maar zodra je je ogen opent, wordt je verblind door de schitterende 24-karaats gouden buitenkant van deze telefoon. Zelfs het oplaadstation is van goud.

9. Gresso Luxury Phone – $5.000

09

Onder de enigszins mysterieuze naam ‘the Black Aura Edition’ bracht Gresso een serie van vijf modellen op de markt, waarvaan de Gresso Luxury Phone er één van is. Deze van oorsprong Russiche telefoons zijn gemaakt van goud en Afrikaans zwarthout. Je betaalt voor dit strakke model al gauw zo’n 3700 euro.

8. Motorola V220 Special Edition – $51.800

Deze special edition van Motorola is voorzien van maar liefst 1200 diamantjes. Daarnaast bevat het een toetsenbord van 24-karaats goud. Door de diamanten en al het goud dat er blinkt is het geen telefoon die je bij de Hema op de hoek van de straat koopt. Je legt er maar liefst 51.800 dollar voor neer.

7. iPhone Princess Plus – $176.000

07

De 100.000 dollar gepasseerd: als je deze telefoon hebt tel je pas echt mee. Dit klein wondertje is het werk van de Oostenrijkse ontwerper en juwelier Peter Aloisson (ook bekend van de dure Motorola’s en Nokia’s). Deze smartphone heeft 138 diamantjes die zijn ingelegd met de zogenaamde ‘princess cut’. Naast deze bijzondere diamanten zijn er ook nog eens 180 andere prachtige diamantjes te aanschouwen op deze iPhone. Het metaal om de diamantjes heen is van 18-karaats wit goud. Verder heeft de telefoon dezelfde specificaties als een normale iPhone.

6. VIPN Black Diamond Smartphone – $300.000

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, heeft de VIPN Black Diamond Smartphone niets met diamanten te maken. De telefoons zijn door VIPN gemaakt in opdracht van Sony Ericsson. Er zijn van dit toestel slechts vijf exemplaren gemaakt. De behuizing van deze peperdure smartphone is van zwart polycarbonaat en titanium

5. Vertu Signature Cobra – $310.000

05

De Vertu Signature Cobra is een design van de Franse juwelier Boucheron. Op de voorkant is een cobra zichtbaar, ingelegd met robijnen, smaragden en parels. Om precies te zijn: één grote diamand bij het hoofd, een witte ronde diamant rechtsonder, twee ogen van smaragd en een slang met maar liefst 439 robijnen.

4. Diamond Crypto Smartphone – $1.300.000

04

Als mobieltjes boven de miljoen komen tellen ze pas echt mee. De eerste in die categorie is de exorbitant hoge Diamond Crypto Smartphone. Voor dit in Zwitersland gelanceerde toestel leg je maar liefst 1,3 miljoen dollar neer. Daar krijg je dan ook een telefoon voor terug die bol staat van de diamanten. Ontwerper Peter Aloisson heeft er 40 rondgeslepen en 10 zeldzame blauwe diamanten op bevestigd. Bovendien zijn alle metalen onderdelen van massief platina en is de navigatietoets van 18-karaats rood goud gemaakt. Tenslotte is deze telefoon vanwege alle anti-diefstaltechnologie ook nog eens een oase van veiligheid.

3. GoldVish Le Million – $1.300.000

03

De GoldVish Le Million is een peperduur, maar prachtig toestel, gemaakt door de Zweedse ontwerper Emmanuel Gueit. De gehele behuizing is van 18-karaats witgoud, ingelegd met 120-karaats VSS-1 diamanten. Wat echter misschien nog wel meer opvalt is de vorm van de telefoon. Het toestel heeft aan beide uiteinden een afbuigende vorm, wat het geheel op een kromzwaard doet lijken.
Toen het toestel in 2007 uitkwam, werd het opgenomen in het Guinness Book of Records als duurste GSM ter wereld.

2. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – $3.200.000

02

Op de tweede plaats staat de Goldstriker iPhone 3GS Supreme, met een waarde van maar liefst 3,2 miljoen dollar. Het toestel is bedekt met 22-karaats goud en maar liefst 136 diamanten. Daarnaast is de home-knop gemaakt van een zeldzame 7.1-karaats diamant. Van dit unieke toestel is slechts één exemplaar gemaakt, door een Australische zakenman. De verpakking waarin het toestel zat is ook het vermelden waard: een granieten doos van maar liefst 7 kilo, gevoerd met nubuckleer.

1. Stuart Hughes iPhone 5 Black Diamond – $8.000.000

De aller- aller- allerduurste telefoon die ooit is gemaakt is de Stuart Hughes iPhone 5 Black Diamond. De telefoon is geproduceerd in opdracht van een Chinese zakenman, en hij is genoemd naar zijn ontwerper, Stuart Hughes. Het toestel is bedekt met 135 gram 24-karaats goud. Uiteraard barst ook dit ontwerp weer van de diamanten. Er zijn maar liefst 653 witte diamanten verwerkt op het logo en op de zijkant. De bijzonderste diamant is echter wel die op de home-button: een zwarte diamant die afkomstig is uit de erfenis van de Chinese opdrachtgever.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie