Toestel voor de stoere man, de nieuwe DeWALT MD501

Toestel voor de stoere man, de nieuwe DeWALT MD501

Na machinefabrikant CAT lanceert nu ook boormachine fabrikant DeWALT een stoere smartphone gericht op de bouwbranche. Een toestel dat de zware omstandigheden van het beroepsleven eenvoudig zal doorstaan. Je zult nog even moeten wachten, maar DeWALT introduceert in samenwerking met stoere smartphone fabrikant RugGear de dual-SIM DeWALT MD501. Een knipoog naar de stoere Levi’s?

DeWALT MD501

Wat wil de stoere man van vandaag de dag? Een robuust stof- en waterdicht toestel met IP68 certificatie net als de Samsung Galaxy S7. De MD501 kun je gerust in het water laten vallen al moet je dan wel opletten dat het water niet dieper is dan 2 meter en je de 501 niet langer dan 30 minuten vergeet. Het toestel is sterk genoeg voor trillingen en het overleeft een val van 2 meter direct op beton. Werken in een industriële diepvriezer is zelfs geen enkel probleem aangezien het toestel blijft werken bij temperaturen variërend van -20 graden C tot 60 graden C. Volgens DeWALT kun je zelfs met handschoenen het toestel bedienen. Kortom een ideaal toestel voor de wereld van de bouw.

Specificaties DeWALT smartphone

Het toestel heeft een 5-inch HD -scherm met Gorilla glas van klasse 3. Een MediaTek 1,3 GHz quad-core processor met 2 GB werkgeheugen brengt leven in het geharde toestel dat over 16 GB opslagruimte beschikt. Mocht 16 GB niet genoeg zijn dan kun je het geheugen uitbreiden dankzij een microSD-slot. Achter vind je een 13-megapixel camera en wanneer je op grote hoogte werkt kun je prachtige selfies schieten met de 5-megapixel camera voor. Een 3950 mAh batterij zorgt er voor dat je de hele dag goed bereikbaar bent. Het toestel beschikt daarnaast over de hedendaagse connectiviteit; NFC, WiFi, 4G, GPS, Bluetooth 4.0 en er is draadloos Qi opladen. Het toestel is nog niet leverbaar maar op de site van DeWALT kun jij jezelf aanmelden zodat je op de hoogte wordt gebracht van de lancering.

Volg ons en blijf op de hoogte van toestellen als de DeWALT, HTC 10 en de Huawei P9.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (4)
m.kaspers schreef op 1 mei 2016 om 15:25

Hou me op de hoogte van dit toestel.

Jasper van Wezel schreef op 1 mei 2016 om 19:22

DeWALT verwacht het toestel begin mei in de UK te lanceren. Voor andere landen staat 2016. We houden je op de hoogte.

m.kaspers schreef op 10 mei 2016 om 20:37

Hallo Jasper,

2016 is nog erg lang. Wanneer is deze beschibaar in Nederland en wat kost hij?

vriendelijke groet,

Michel

Jasper van Wezel schreef op 10 mei 2016 om 21:28

Michel,
Je hebt helemaal gelijk.
Helaas kan ik niets zeggen over ‘of’ en ‘wanneer’ het toestel in Nederlandse winkels ligt.
Volgens de mailing van de DeWALT site is het toestel wel gelanceerd, maar nog niet beschikbaar. Na enig zoekwerk heb ik wel een webshop gezien die hem zegt te verkopen voor £454,80 maar dat lijkt mij erg sterk.
Via de dewaltphones site kun je inschrijven voor een nieuwsbrief. Die laat zeker weten wanneer het toestel in Engeland te koop is en andere landen aandoet.

Meepraten? Geef hieronder je reactie