De toekomst is hier: ontmoet de Xiaomi Mi Mix Alpha

De toekomst is hier: ontmoet de Xiaomi Mi Mix Alpha

Chinese smartphone fabrikanten stonden jarenlang bekend om hun Apple clones. Tegenwoordig zijn ze op verschillende fronten Apple voor en dat bewijst Xiaomi met de Xiaomi Mi Mix Alpha. Het bijzondere vlaggenschip heeft een beeldscherm dat zich letterlijk om rondom de gehele telefoon vouwt. Is de toekomst hier?

Er is veel meer wat je met een vouwbaar scherm kan doen blijkt vandaag. Na verschillende opvouwbare telefoons presenteert Xiaomi een volledig nieuw ontwerp. De Xiaomi Mi Mix 3 heeft al een bijna voorkant dekkend scherm. De Xiaomi Mi Mix Alpha heeft een groot Surround beeldscherm. Het scherm loopt aan de voorkant en via de zijkant naar de achterkant. Daar is alleen nog ruimte voor een langwerpige ruimte voor de drievoudige hoofdcamera’s. Niet alleen het enorme beeldscherm dat rondom de telefoon is geplaatst valt op. Want de Mi Mix is de eerste smartphone ooit met een 108 megapixel camera.

Xiaomi Mi Mix Alpha surround display

Xiaomi Mi Mix Alpha concept phone

De Xiaomi Mi Mix Alpha brengt de toekomst. Het vlaggenschip van de Chinese fabrikant heeft een gloednieuw ontwerp. Het fullscreen ontwerp dat de fabrikant introduceerde met de Xiaomi Mi Mix gaat hiermee nog een flinke stap verder. De Huawei Mate 30 Pro heeft een waterval ontwerp. De Xiaomi Mi Mix Alpha heeft een surround screen ontwerp. Het schitterende OLED beeldscherm is rondom de telefoon gevouwen.

Xiaomi toekomst surround beeldscherm

De specs van de Xiaomi telefoon zijn ook goed. Het toestel is uitgerust met de nieuwste Snapdragon 855 Plus processor van Qualcomm. Daar krijg je een enorme hoeveelheid aan werkgeheugen en opslagruimte bij. Geen enkele game is te zwaar met 12 GB aan werkgeheugen en 512 GB opslagruimte. Al dat scherm wordt van stroom voorzien door een 4.050 mAh accu die je in razend snel tempo (40W) weer kunt opladen.

Monsterlijke camera telefoon en ultieme selfie

De Xiaomi Mi Mix Alpha heeft meer troeven dan een razend snelle processor en heel veel beeldscherm. Het vlaggenschip is voorzien van camera’s met meer megapixels dan welke andere telefoon. De drievoudige hoofdcamera bestaat uit een 108 megapixel (je leest het goed) camera in combinatie met 20 megapixel ultra groothoeklens en 12 megapixel telelens. De gigantische 108 megapixel camera wordt optisch gestabiliseerd en heeft een groot f/1.69 diafragma. Beelden die je met deze camera maakt zijn zeer detailrijk en haarscherp.

108 megapixel camera

Wil je een selfie maken met de Xiaomi Mi Mix Alpha dan komt het enorme surround beeldscherm goed van pas. Want daardoor kun je de ultieme selfie schieten met de 108 megapixel hoofdcamera.

Ultieme selfie telefoon

 

De prijs van Xiaomi Mi Mix Alpha is flink, 2.810 dollar. Het is onduidelijk of deze futuristische smartphone naar Nederland wordt verscheept.

Bron: Xiaomi

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie