Tien redenen om de Samsung Galaxy S9 te kopen

Tien redenen om de Samsung Galaxy S9 te kopen

Samsung heeft afgelopen zondag twee gloednieuwe smartphones gelanceerd, de Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus. De laatste generatie Galaxy S vlaggenschepen zijn de meest luxe Android vlaggenschepen die je op dit moment kunt kopen. In tegenstelling tot voorgaande jaren kiest de Koreaanse fabrikant nu voor een groter verschil tussen de basis versie en de Samsung Galaxy S9 Plus. Waarom zou je een van beide vlaggenschepen moeten kopen denk je?

Hier zijn tien redenen om de Samsung Galaxy S9 te kopen.

1: Krachtigste Android processor

Allereerst zijn beide vlaggenschepen voorzien van de krachtigste Android processor van dit moment. De Exynos 9810 is een razend snelle octa core processor maximaal geklokt op 2.8 GHz. De processor van Samsung zelf is de snelste Android processor van dit moment. Er is 4 GB aan werkgeheugen en de Samsung Galaxy S9 Plus heeft zelfs 6 GB aan werkgeheugen. Beide toestellen zijn dan ook gemaakt voor multi tasken en kunnen alle apps en de meest zware games moeiteloos aan. De zwaarste apps zullen in secondes opstarten en je kunt er zelfs verschillende naast elkaar draaien zonder dat je daar ook maar iets van merkt in snelheid.

2: Best in class smartphone camera

Zowel de Samsung Galaxy S9 als zijn grotere Plus broer beschikken over een uitstekende hoofdcamera en een van de beste selfie camera’s in de markt. Aan de voorkant zie je dezelfde selfie camera van de Samsung Galaxy S8 terug. Je maakt hiermee de mooiste selfies en dankzij de AR techniek nu ook prachtige Emoji’s. Aan de achterkant prijkt zeer krachtige 12 megapixel camera voorzien van twee diafragma instellingen van f/1.5 voor de mooiste beelden bij weinig licht en f/2.4 bij normale omstandigheden. Wil je nog mooiere foto’s maken en de wereld dichterbij halen? Dan is de Samsung Galaxy S9 Plus gemaakt voor jou. Dit schitterende vlaggenschip beschikt niet over één maar twee 12 megapixel hoofdcamera’s. De primaire camera is dezelfde als zijn kleinere broer maar de S9 Plus krijgt daarbij ook een 12 megapixel camera met f/2.4 telelens bij. De extra camera verzorgt een prachtig bokeh effect bij portret foto’s en haalt de wereld tot twee keer dichterbij.

Samsung Galaxy S9 Camera

3: Slo Motion

In de razend snelle wereld wil je dingen soms langzaam aan je voorbij laten gaan. Geen enkel probleem met de Samsung Galaxy S9 broers. Beide vlaggenschepen zijn uitgerust met de best in class smartphone camera’s en daarmee kun je de wereld in super slo motion aan je voorbij laten gaan. De camera’s kunnen beelden schieten tot 960 frames per seconde bij 720p video kwaliteit. Een optie die je vorig jaar natuurlijk bij Sony zag. Samsung pakt het nog net iets slimmer aan en zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy S9 automatisch de beste momenten pakt voor de slo motion beelden zodat je de belangrijkste secondes nooit meer mist. Check deze video om een goed beeld te krijgen van de wereld bij 960 frames per seconde.

4: Optimaal multi tasken

Het multi tasken is een andere goede reden om de laatste Galaxy S9 te kopen. Beide vlaggenschepen zijn namelijk optimaal uitgerust voor multi tasken. Het tweetal is namelijk voorzien van een mega groot Super AMOLED beeldscherm dat meer dan 83% van de volledige voorkant inneemt. Dankzij de grote beeldschermen kun je extra veel e-mail berichten zien in je zakelijke e-mailbox en zien video’s er nog mooier uit. Samsung heeft deze smartphones daarnaast uitgerust met software waardoor je nu nog beter en sneller werkt. Werk je vaker met twee apps boven elkaar via split window? Dan kun je die apps onder een snelkoppeling plaatsen zodat ze tegelijkertijd boven elkaar opstarten.

5: Kleurrijk Super AMOLED beeldscherm

De Super AMOLED beeldschermen van de Galaxy S9 smartphones zijn de beste beeldschermen in de smartphone wereld. Samsung heeft de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus uitgerust met respectievelijk een 5,8 inch en 6,2 inch Super AMOLED beeldscherm met een hoge resolutie van vlaggenschepen zijn voorzien van een prachtig haar scherp beeldscherm. De techniek achter deze beeldschermen heet OLED. Hierin is Samsung de allerbeste en maakt zelfs de beeldschermen voor de nieuwste iPhone X. Het scherm van de Galaxy S9 is 5.8 inch groot terwijl die van de Galaxy S9 Plus zelfs 6.2 inch is. Beide beeldschermen hebben een hoge resolutie van 2.960 x 1.440 pixels en hebben de vertrouwde beeldverhouding van 18,5:9. Deze beeldschermen nemen ruim 83% van de volledige voorkant van de telefoons in.

Galaxy S9 Beeldscherm

6: Verbeterde AI assistent en AR

Vorig jaar werd de artificial intelligence (AI) assistent Bixby samen met de Samsung Galaxy S8 Plus gelanceerd. De slimme assistent is nu nog beter uitgerust. Dankzij slimme software en deep learning technologie is Bixby nu in staat om je nog beter te helpen. Voor reizigers is Bixby helemaal een uitkomst. door de slimme augmented reality (AR) techniek van de vlaggenschepen word extra informatie over de werkelijke wereld getoond. Je hoeft bijvoorbeeld de camera maar op een buitenlands bord te richten en je krijgt de vertaling in het Nederlands te zien. Dankzij de nieuwe AR techniek veranderen de letters van het bord zelfs in de taal naar keuze.

Samsung Galaxy S9 vertaling

Mocht je net beginnen met lijnen en willen weten hoeveel calorieën ergens in zitten? Ook dan is Bixby jouw AI assistent, want je richt de camera op het eten en krijgt direct in beeld hoeveel calorieën je op het punt staat te eten. Sterker nog mocht je aan het werken zijn dan kun je via de AR techniek zelfs aanwijzingen krijgen in het beeld. Kortom je verdwaalt nooit meer en kunt niet alleen elke menukaart vertalen je weet nu ook hoeveel calorieën je eet.

7: Super gave AR Emoji

Samsung heeft de augmented reality techniek ook voor de jeugd en social media aangewend. Via de selfie camera kun je jezelf namelijk tot een super gave emoji omtoveren. De emoji kun je vervolgens ook nog eens helemaal aankleden zoals jij dat wil. De emoji lijkt op jou en klinkt zelfs als jou. AR Emoji van Samsung gebruikt een super slim systeem dat 2D beelden analyseert en samenvoegt met gezichtseigenschappen tot een 3D model van degene die een AR Emoji maakt. Hierdoor lijkt de emoji sprekend op diegene en heeft de AR Emoji ook levensechte gezichtsuitdrukkingen. Nadat je de AR Emoji van jezelf hebt gemaakt kun je die delen via Whatsapp, Twitter of andere social media.

Samsung Galaxy S9 AR Emoji

8: Stereo Dolby Atmos geluid en AKG koptelefoon

Veel liefhebbers van goed geluid zullen ook gaan kiezen voor de Samsung Galaxy S9. Het nieuwe vlaggenschip is namelijk uitgerust met stereo speakers aan de boven- en onderkant voor kristalhelder geluid. Je wordt zelfs omringt door driedimensionaal Dolby Atmos geluid. Hiermee is de belevenis van YouTube beelden op het prachtige Super AMOLED beeldscherm nog beter. Koop je de Samsung Galaxy S9 dan krijg je daar AKG oordopjes bij. De smartphone heeft natuurlijk een 3.5 mm koptelefoon ingang. Je oude koptelefoons zijn nog altijd te gebruiken zonder gedoe.

9: Mega veel geheugen

Tegenwoordig kun je bij T-Mobile of Tele2 voor een vast bedrag per maand het volledige internet leeg trekken. Je smartphone is echter vaak een beperkende factor met 32 GB of 64 GB. Geen enkel probleem want je kunt nu een Samsung Galaxy S9 abonnement afsluiten en kiezen voor het toestel met zelfs 256 GB aan werkgeheugen. Mocht 256 GB niet genoeg zijn, dan kun je een microSD kaart gebruiken tot wel 400 GB. Je offert in dat geval wel de tweede SIM kaart slot op, mits je natuurlijk de Dual SIM versie hebt gekocht. Kies je voor de Samsung Galaxy S9 Plus dan krijg je ook nog eens meer werkgeheugen namelijk 6 GB RAM. Zo kun je nog meer apps tegelijkertijd draaien en schakel je nog vloeiender tussen de verschillende apps.

10: Optimale biometrische beveiliging

Je smartphone is altijd bij je en weet ondertussen alles van je. Daarom wil je natuurlijk niet dat iemand zomaar met jouw informatie aan de haal gaat. De Samsung Galaxy S9 is optimaal beveiligd tegen ongewenste blikken. Je kunt de smartphone namelijk ontgrendelen via irisscanner of gezichtsherkenning. Daarnaast vind je onder de hoofdcamera(‘s) de razend snelle vingerafdrukscanner. De scanner heeft in tegenstelling tot de Samsung Galaxy S8 een logische plaats gekregen onder de camera. Naast de laatste biometrische ontgrendeling technieken zoals de irisscanner is de Galaxy S9 voorzien van Samsung Knox. Een beveiligingssysteem waarin je bestanden super veilig kunt opslaan en beveiligen achter een extra vergrendeling.

Nieuwsgierig naar de Highlights van beide vlaggenschepen? Check de officiële video van Samsung hier.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie