Mogelijke specs bezelloze Sony Xperia H8541 gelekt

Mogelijke specs bezelloze Sony Xperia H8541 gelekt

Er lijkt wel degelijk een Sony Xperia smartphone aan te komen met een groot beeldscherm in relatief compacte behuizing. De mogelijke specificaties van de Sony H8541 zijn vandaag gelekt via Reddit. Een vlaggenschip met groot beeldscherm en relatief compacte behuizing.

Xperia H8541 ConceptHet was natuurlijk een kwestie van tijd tot de Japanse fabrikant van industriële smartphones ook een smartphone zal lanceren met een groot beeldscherm die vrijwel de volledige voorkant inneemt. Het zogenoemde full screen of bezelloos ontwerp is na de lancering van de LG G6 DE trend van 2017 geworden. Eerste tekenen van een bezelloos Sony Xperia toestel zagen we al via de prachtige renders van Concept Creator. Vandaag zien we de specificaties van de krachtige Sony H8541. Een Snapdragon 835 aangedreven smartphone met groot 5,7 inch 4K HDR beeldscherm. Uitgaande van de afmetingen van het toestel mag je aannemen dat we te maken hebben met een full screen Sony Xperia.

Mogelijk een bezelloze Sony H8541

Het worden spannende tijden voor Sony Xperia fans. Zo neemt de Japanse fabrikant na jaren van herkenbare Xperia toestellen afstand van het OmniBalance ontwerp en misschien zien we dan toch een bezelloos Xperia vlaggenschip. Via Reddit zien we vandaag een foto van wat vermoedelijke de specificaties zijn van een nieuwe Sony Xperia vlaggenschip, de Sony H8541. Het toestel heeft een haar scherp 4K HDR beeldscherm net zoals de Sony Xperia XZ1. De grootte van het beeldscherm valt op, want de H8541 beschikt over een 5,7 inch beeldscherm. Een mega grote Sony zou je denken, maar niets is minder waar. Met een afmeting van 149 x 74 x 7,5 is de Phablet beduidend kleiner dan zijn oudere broer de Sony Xperia XZ Premium. De 5,5 inch XZ Premium meet namelijk 156 x 77 x 7,9 mm.

Mogelijk Sony H8541 bezelloze Xperia

Specificaties Sony H8541

Via Reddit zien we de specificaties van een Sony H8541. Het zou zeer goed mogelijk zijn, dat we hier de specs zien van de Sony Xperia XZ1 Premium zien. Een smartphone die we tijdens MWC 2018 in Barcelona kunnen verwachten. Het kan natuurlijk ook dat Sony het toestel eerder lanceert zoals HTC dit jaar deed met de HTC U Ultra.

De Sony H8541 heeft een groot 5,7 inch 4K HDR beeldscherm achter sterk Gorilla Glass 5. Het toestel wordt aangedreven door een krachtige Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. De smartphone is IP65/68 gecertificeerd en bestand tegen stof en water. Uit de beelden wordt niet duidelijk over welke camera de smartphone beschikt of hoeveel het er zijn. De mogelijkheid voor een dual hoofdcamera is dus nog open. Een 3.420 mAh accu levert stroom en is via de USB Type C poort razend snel op te laden dankzij Quick Charge 3.0. Android 8 Oreo is het besturingssysteem.

De mogelijke Sony H8541 verschijnt pas in 2018. Sony gebruikt namelijk een letter voor elk jaar en dit jaar zijn de G modellen verschenen. Aangezien we rond MWC 2018 in principe over de Snapdragon 845 kunnen beschikken, mag je er vanuit gaan dat de full screen smartphone vroeg in 2018 wordt gelanceerd.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie