Specificaties Nokia 3310 4G liggen op straat

Specificaties Nokia 3310 4G liggen op straat

We zagen de Nokia 3310 4G eind december al voorbijkomen via de China Compulsory Certification (CCC). Hierdoor werden we echter niets wijzer over de specificaties van het toestel. Vandaag hebben we hem in de database van de Chinese test- en keuringsinstantie TENAA gespot. Deze geeft ons een beter inzicht in wat we van deze feature phone kunnen verwachten. Waarschijnlijk wordt het toestel op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona aangekondigd.

HMD Global, de licentiepartner van Nokia, lanceerde het afgelopen jaar diverse smartphones onder de vlag van Nokia. Denk aan budgettelefoons als de Nokia 2 en Nokia 3, middenklassers als de Nokia 5 en Nokia 6 en haar eerste vlaggenschip de Nokia 8. Oftewel, voor iedere beurs was er wel een smartphone te koop. HMD lanceerde echter niet alleen nieuwe smartphones. Tevens lanceerde het Finse bedrijf een aantal feature phones: mobiele telefoons waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. De Nokia 3310 (2017) is daarvan de bekendste.

Consumenten waren enthousiast. Dat had alles te maken met de herinneringen die het toestel oproept. Hij werd in het jaar 2000 gelanceerd en ging in vier jaar tijd wereldwijd zo’n 126 miljoen keer over de toonbank. Het toestel had een ontzettend goede batterijduur en was erg robuust. Als je tegenwoordig een telefoon laat vallen, moet je hopen dat het scherm geen barsten vertoont. Vroeger keek je of de vloer niet beschadigd was. Het enige kritiekpunt was dat je er niet meer op internet kon. Eind september, een half jaar na de introductie van de Nokia 3310 (2017), lanceerde HMD Global een opvolger met 3G-connectiviteit. Eind december zagen we wederom een opvolger, ditmaal met 4G-module. Daarmee krijg je toegang tot de snelste internetverbinding die je op dit moment kunt wensen.

Specificaties Nokia 3310 4G

De Nokia 3310 4G (TA-1077) heeft nagenoeg dezelfde specificaties als zijn voorgangers. Dat betekent dat je een 2,4 inch groot LCD-display krijgt met QVGA-resolutie van 320 bij 240 pixels. Onder de motorkap heeft HMD Global een 1,5 GHz krachtige dual-core processor geplaatst. Daarnaast vinden we 256 MB werkgeheugen en 512 MB aan intern geheugen onder de kap. Dat is behoorlijk wat opslagruimte in vergelijking met zijn voorgangers. Ter vergelijking: de eerste Nokia 3310 (2017) had slechts 16 MB geheugen. De 3G-uitvoering kreeg 64 MB. Ditmaal heb je zoals gezegd 512 MB aan opslagcapaciteit tot je beschikking, oftewel acht keer zo veel geheugen. Je kunt het geheugen met microSD-kaart uitbreiden tot 128 GB.

De camera heeft wederom een resolutie van 2 megapixels en heeft een enkele LED-flitser. De FM-radio en ingebouwde mp3-speler zijn wederom van de partij. Dat geldt ook voor de microUSB 2.0 aansluiting en 3.5mm audio jack. De batterij heeft nog altijd dezelfde accucapaciteit van 1200 mAh. Hiermee kun je hem tot wel 27 dagen op stand-by laten staan. Zoals gezegd ondersteunt deze variant 4G-netwerken. Ditmaal wordt het toestel geleverd met een besturingssysteem dat ook wel bekend staat als YunOS 5.2.0. Hij verschijnt in de kleuren Fresh Blue en Dark Black.

Beschikbaarheid

Of en wanneer de Nokia 3310 4G naar Nederland komt is onbekend. Waarschijnlijk krijgen we volgende maand meer te horen. Dan vindt in Barcelona het MWC plaats, de grootste smartphonebeurs van Europa. Uiteraard verwachten we hier ook een aantal nieuwe smartphones, waaronder de Nokia 6 (2018) en mogelijk de Nokia 9. Het MWC vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart. De belangrijkste aankondigingen vinden in de dagen voorafgaand aan de beurs plaats. De eerste hands-on video’s verschijnen als de beurs is geopend.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie