Sony Xperia Z5 ontvangt update voor Movie Creator probleem

Sony Xperia Z5 ontvangt update voor Movie Creator probleem

Had jij ook last van problemen met je Sony Xperia Z5 na het uitvoeren van de update naar Android 7.1.1 Nougat? Niet getreurd! Er is namelijk een update onderweg waardoor de problemen worden verholpen.

De afgelopen week ondervonden vele gebruikers van de Sony Xperia Z5 een vervelend probleem. Nadat het toestel in juni de update naar Android 7.1.1 Nougat ontving, ontstonden bij veel gebruikers diverse problemen. Zo liep bij sommige toestellen de batterij gigantisch snel leeg, bij anderen openden vele apps niet goed en ook werd gemeld dat het toestel zijn temperatuur veel te hoog opliep. Een kleine groep had daarnaast last van een zichzelf opnieuw opstartend toestel. Volgens enkele enthousiaste hobbyisten op het XDA Developers forum zouden deze problemen te wijten zijn aan een fout in de software.

Reactie van Sony

Een tijdelijke oplossing was volgens sommigen het uitschakelen van de Movie Creator app in het instellingenmenu. Toen wij het oorspronkelijke artikel schreven had Sony nog niet op de problemen gereageerd. Vanavond laat het bedrijf in een schriftelijke reactie echter weten het probleem onderzocht te hebben, en met een update op de proppen te komen. De verklaring van Sony luidt:

“Sony Mobile is erop gebrand om de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard qua productkwaliteit en klantenservice te geven aan al onze producten. Een software update (versie 4.7.B.1.3) is daarom vrijgegeven voor de Movie Creator applicatie, beschikbaar in de Google Play Store, welke een probleem verhelpt waar sommige Xperia gebruikers mee te kampen hebben. Klanten wordt aangeraden om de app te updaten en vervolgens hun toestel te herstarten. Zoals altijd geldt dat klanten die twijfels hebben over de kwaliteit van hun telefoon, aangeraden wordt om contact op te nemen met de winkel van aanschaf.”

Over de Sony Xperia Z5

De Sony Xperia Z5 is een voormalig vlaggenschip van de Japanse fabrikant en kan nog steeds prima mee. Het toestel heeft de beschikking over een fraai 5.2 inch Full-HD scherm. Het scherm beschikt over dezelfde technieken als die in de Bravia tv’s wordt gebruikt. Hierdoor is de kijkervaring weergaloos. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Snapdragon 810 processor. Verder maak je fantastische foto’s dankzij een 23 megapixelcamera aan de achterkant en een 5.1 megapixel variant aan de voorzijde. Het toestel kost rond de 400 euro is en beschikbaar in diverse kleuren.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie