Sony Xperia Z5 gebruikers ondervinden hinder na update

Sony Xperia Z5 gebruikers ondervinden hinder na update

Enkele gebruikers van de Sony Xperia Z5 ondervinden vreemde klachten na het uitvoeren van de software-update naar Android 7.1.1 Nougat die vorige maand verscheen. Sony heeft zich nog niet uitgelaten over de kwestie maar een mogelijke oplossing tref je in het artikel.

Eind juni rolde de update voor de Sony Xperia Z5 uit waarmee de software van het toestel zou worden bijgewerkt naar Android 7.1.1 Nougat. Normaliter zou dit een feestje moeten zijn aangezien de software er enkel beter op wordt. Meer functies, mooiere visuele ervaring en langere batterijduur. Dat een update echter ook kan tegenvallen, ondervinden enkele gebruikers van deze telefoon momenteel. Het lijkt erop dat er een fout in de software van de update zit aangezien vele honderden Xperia Z5 gebruikers hinder ondervinden van prestatieproblemen. Dit is voorgekomen na het uitvoeren van de update.

Wat zijn de klachten?

De populaire website Xperiablog.com roept vandaag gebruikers van het toestel op om zich te melden op diens officiële forum. Hierdoor kan de omvang van het probleem in kaart worden gebracht. De problemen die gedupeerden ondervinden behelzen onder meer hoogoplopende temperaturen, apps die niet goed openen en geluid dat ineens wegvalt. Ook maken enkele gebruikers op het XDA Developers melding van willekeurig opnieuw opstartende telefoons. Een oplossing is nog niet in de maak. Sony heeft zich immers nog niet over de kwestie uitgesproken. Wel hebben enkele hobbyisten een mogelijke oplossing voor het probleem gevonden.

Het zou immers mogelijk helpen om de ‘Movie Creator’ app uit te schakelen. Hierna dien je op te starten in de veilige modus. Hierna sluit je het toestel wederom af en herstart je opnieuw, ditmaal via de normale routine. Sommigen melden dat dit trucje voor hen heeft geholpen. Wij dienen hierbij overigens wel te vermelden dat deze oplossing afkomstig is van gebruikers. Indien je dus niet weet wat je doet, loop je het risico opdat je het probleem erger maakt.

Over de Sony Xperia Z5

De Sony Xperia Z5 is een van de eerste echte 4K-telefoons en biedt een fraai scherm, indrukwekkende prestaties en een zeer goede camera. De telefoon is met zijn beeldscherm van 5.2 inch met Full-HD resolutie goed te bedienen met één hand. De telefoon is daarnaast uitgerust met IP68 certificaat zodat hij tegen een spatje water kan. Onder de motorkap ontvangt de Sony Xperia Z5 zijn rekenkracht van de Snapdragon 810 chipset in combinatie met 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant tref je de hoofdcamera van het Sony vlaggenschip uit 2015 welke een resolutie van maar liefst 23 megapixels kent. Verder beschikt het toestel over alle standaard functionaliteiten en is hij nog steeds een ware aanrader.

Sony Xperia Z5

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie