OnLeaks onthult Sony Xperia XZ4 ruim voor lancering

OnLeaks onthult Sony Xperia XZ4 ruim voor lancering

Nieuwsgierig naar wat 2019 zal brengen? Dan hebben we vandaag een schitterende vooruitblik. Dankzij OnLeaks zien we het ontwerp van de aankomende Sony Xperia XZ4. Het Japanse vlaggenschip is uitgerust met drie krachtige hoofdcamera’s in een luxe glazen behuizing.

Sony heeft het de laatste tijd moeilijk in de smartphone branche. De krachtige vlaggenschepen van het merk verkopen minder goed dan gehoopt. Dat levert ons als klant wel een flink voordeel op want op dit moment kun je de luxe Sony Xperia XZ2 Premium bijvoorbeeld al kopen vanaf 489 euro. In 2018 ging Sony niet helemaal mee met de laatste trends. Voor 2019 lijkt daar verandering in te komen. Want de Sony Xperia XZ4 die OnLeaks presenteert heeft een drievoudige hoofdcamera met moderne behuizing.

Sony Xperia XZ4 render

Sony Xperia XZ4 render

De behuizing van de Sony Xperia XZ4 lijkt het midden te houden tussen de curves van de Sony Xperia XZ3 en de industriële lijnen van de Sony Xperia XZ1. De Japanse onderneming gaat langzaam weer terug naar de strakke lijnen waarvoor de Sony telefoons al jaren bekend stonden. Het toestel krijgt een groot 6,5 inch beeldscherm met extra hoge beeldschermverhouding van 21:9. OnLeaks meent dat het toestel een flink formaat heeft van 166,9 mm x 72,4 mm bij 8,2 mm. De randen rondom het beeldscherm van de Sony blijven dus flink. Als we de 6,5 inch Sony vergelijken met de 6,5 inch iPhone XS Max zien we dat ook. De iPhone meet 157,5 mm x 77,4 mm x 7,7 mm.

In navolging van Huawei presenteert Sony drie hoofdcamera’s. Er is geen betrouwbare informatie over de resolutie van de drie sensoren. Het trio achterop de Xperia XZ4 bestaat waarschijnlijk uit de 19 megapixel Motion Eye camera met 12 megapixel telelens en vermoedelijk een breedhoek lens. Je mag van dit trio een superieure beeldkwaliteit verwachten in de foto’s en een stel nieuwe camera functies. Voor selfies beschikt de Sony Xperia XZ4 over een enkele front camera.

Specificaties Sony Xperia XZ4

De Sony Xperia XZ4 verwachten we tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. In dat geval zal het vlaggenschip worden gepresenteerd met de nieuwste Snapdragon 800 processor, de Snapdragon 855. Verwacht zo’n 6 GB aan werkgeheugen en een flinke hoeveelheid opslagruimte. De vingerafdrukscanner van het vlaggenschip is waarschijnlijk weer verwerkt in de powerknop. Aan de onderkant van de smartphone zien we een USB Type C poort en geen 3,5 mm koptelefoon aansluiting. In 2019 zal de earjack in steeds vaker missen in telefoons.

Vermoedelijk lanceert Sony haar nieuwe vlaggenschip tijdens MWC 2019. Niet veel later kun je hier het beste Sony Xperia XZ4 abonnement vergelijken.

Bron: OnLeaks

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie