Sony Xperia XZ1 Compact toont zich op Geekbench

Sony Xperia XZ1 Compact toont zich op Geekbench

Het is al weer bijna tijd voor IFA 2017 in Berlijn. Vorig jaar introduceerde Sony de nieuwe Sony Xperia XZ en XZ Compact tijdens deze gigantische technologie beurs. Afgelopen weken verschenen de opvolgers van beide toestellen online. De Sony G8441 is vermoedelijk de Xperia XZ1 Compact en laat zich deze week op Geekbench zien.

De nieuwste generatie Xperia XZ smartphones is wederom uitgerust met de snelste processor van hun moment, de Snapdragon 835. Eerder verscheen de Sony Xperia XZ1 al op Geekbench met modelnummer G8341. Het kleine broertje, de XZ1 compact, is een bijzonder toestel in de full screen smartphone wereld van nu. Aan de ene kant zie je vooral vlaggenschepen met mega 6 inch beeldschermen en aan de andere kant lanceert Sony waarschijnlijk een 4,6 inch toestel met geweldig snelle processor.

Sony Xperia XZ1 Compact met Android 8

Vandaag vond Playfuldroid.com de Sony Xperia XZ1 Compact op Geekbench. De score geeft een indicatie van de snelheid en bevestigt de gegevens die we krijgen via de AnTuTu score van het compacte vlaggenschip ( onderaan ). Afgelopen jaar waren het vooral de Sony Xperia X Compact of de Apple iPhone SE waaruit je kon kiezen als je een compacte en snelle smartphone wilde. Het kan maar zo zijn, dat Sony vrijwel de enige is dit jaar. De Xperia XZ1 compact is ook bekend onder de naam Sony G8441. Het vlaggenschip is deze week getest op Geekbench en eerder al zagen we het voorbij komen op AnTuTu. Helaas is de test op Geekbench zelf niet meer terug te vinden.

Sony Xperia XZ1 Compact Geekbench Sony G8441

Beide benchmark’s verklappen dat de processor een Snapdragon 835 is. De octa core van Qualcomm wordt geholpen door een 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslagcapaciteit. Het is lijkt wel alsof de hoofdcamera en de selfie camera zijn voorzien van 8 megapixels. Het is een behoorlijk lage hoeveelheid pixels voor een hoofdcamera van een high-end vlaggenschip. Heel misschien heeft Sony ook voor de Compact een dual camera setup voor ons in petto. Zowel AnTuTu en Geekbench bevestigen de nog niet gelanceerde Android 8.0. Het aankomende besturingssysteem van Google wordt elk moment gelanceerd. Het allernieuwste besturingssysteme geeft de Sony natuurlijk een behoorlijk steentje voor. AnTuTu geeft zelfs meer informatie. Het beeldscherm heeft namelijk een resolutie van 1.280 x 720 pixels volgens de benchmark. Wij vermoeden een 4,6 inch HD beeldscherm. Volgens geruchten ontvangt het compacte toestel een mega 2.800mAh batterij.

Sony Xperia XZ1

Naast het compacte vlaggenschip verwachten we dat Sony op 31 augustus nog voor IFA 2017 de Sony Xperia XZ1 lanceert. Het toestel is ook al gespot op verschillende benchmarks onder modelnaam G4341. De Sony Xperia XZ1 is de opvolger van de Xperia XZ die we vorig jaar tijdens IFA 2016 zagen. Het toestel heeft vermoedelijk een 5,2 inch Full HD beeldscherm en wordt uitgerust met de Snapdragon 835 processor van Qualcomm. Het Japanse vlaggenschip krijgt 4 GB werkgeheugen en zeker 32 GB of meer opslagruimte. Volgens de geruchten ontvangt het vlaggenschip een zeer luxe dual camera setup voorzien van de nieuwste technieken van de Japanse smartphone- & camerafabrikant.

Aan het einde van deze maand verwachten we de Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact tijdens een speciaal Sony evenement in een van de IFA 2017 hallen van de Messe in Berlijn.

Sony Xperia XZ1 Compact AnTuTu Sony G8441

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie