Sony Xperia XZ Premium is sneller dan Samsung Galaxy S8

In de linkerhoek: de Sony Xperia XZ Premium. In de rechterhoek: de Samsung Galaxy S8! Wie zal het winnen? Welk toestel is de snelste en laat de ander in zijn stof happen? De mannen van Phone Battles besloten de proef op de som te nemen.

And the winner is

De Sony Xperia XZ Premium is een vlaggenschip in zijn gehele doen en laten. De heren achter het YouTube kanaal Phone Battles dachten dat het leuk zou zijn om het nieuwste Sony paradepaardje eens langs de meetlat te leggen en hem hierbij te vergelijken met de nieuwe Samsung Galaxy S8. Beide toestellen ondergaan tegelijkertijd dezelfde tests waardoor gemakkelijk inzichtelijk wordt welk toestel sneller is. Snellere specificaties op papier betekenen immers niet direct ook snellere prestaties in werkelijkheid. Hoe beide toestellen de tests afgingen, zie je in de video hieronder.

De gehele video duurt twaalf minuten, daarom hebben wij alvast voor je samengevat wat de conclusie is. In het dagelijks gebruik blijkt de Sony Xperia XZ Premium met alle tests sneller te zijn dan de Samsung Galaxy S8. Volgens kenners heeft dit te maken met de geoptimaliseerde software die aanwezig is op het nieuwste Sony apparaat. Sony heeft het de afgelopen jaren niet altijd makkelijk gehad qua verkoop, maar het tij zou zomaar eens kunnen keren met de nieuwe XZ Premium. Naast razendsnelle prestaties, biedt het toestel namelijk nog veel meer waar voor zijn geld.

Sony Xperia XZ Premium: gemaakt voor de fotograaf

Wat te denken van de fantastische camera modules? Aan de achterzijde tref je namelijk een gigantisch goede camera met indrukwekkende 19 megapixel resolutie, f/2.0 diafragma en 25mm groothoeklens. Dankzij deze componenten zijn je foto’s altijd mooi, wijd opgezet waarbij de camera voldoende licht doorlaat met heldere plaatjes als gevolg. Daarbij maak je altijd haarscherpe video-opnames met een snelheid van 960 frames per seconde. Verder beschikt de hoofdcamera onder meer over gezichtsherkenning, touch focus, panoramo-modus en HDR-stand.

Aan de voorzijde van de Sony Xperia XZ Premium maak je eveneens indrukwekkende foto’s. Deze module beschikt immers over een 22mm lens in combinatie met 13 megapixel resolutie en f/2.0 diafragma. Deze camera is onder meer in staat om 1080p-resolutie selfies en video’s te maken. Een indrukwekkende prestatie. Concluderend kunnen we stellen dat de Sony Xperia XZ Premium naast een snelheidsmonster, ook een dijk van twee camera’s huisvest.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie