Sony Xperia XA3 Plus toont zich op Geekbench

Sony Xperia XA3 Plus toont zich op Geekbench

Op 31 augustus presenteert Sony vermoedelijk de Sony Xperia XZ3 en de nieuwe mid-range Xperia XA3 range. Die laatste lijkt waarschijnlijk aangezien we de eerste benchmark score van de vermoedelijke Sony Xperia XA3 Plus zijn tegengekomen op Geekbench.

Vandaag verschijnt de Sony H4493 op Geekbench. Het is de modelnaam voor een van de Sony Xperia XA3 toestellen. De telefoon zet een nette score neer van 853 bij 4172. De processor van het toestel wordt aangeduid met SDM660, maar de frequentie van de kernen, 2.21 GHz, verklapt dat we het hier over een Snapdragon 630 hebben.

Sony Xperia XA3 Plus op Geekbench

Geekbench toont vandaag de score van de Sony H4493 en dat is waarschijnlijk het modelnummer van de Sony Xperia XA3 Plus. We vermoeden al dat Sony tijdens IFA 2018 de nieuwe mid-range toestellen zal presenteren, maar dat wordt nu nog waarschijnlijker. Het toestel volgt de Sony Xperia XA2 op die vorig jaar tijdens IFA 2017 werd gepresenteerd.

De Sony Xperia XA3 Plus wordt aangedreven door een Qualcomm octa core processor. Het moederbord geeft SDM660 aan, maar de kernen zijn geklokt op 2,21 GHz en de score is veel lager dan die van de Snapdragon 660. De processor is dus opnieuw een Snapdragon 630 octa core. Het is dezelfde processor als de Sony Xperia XA2 Plus. De nieuwe smartphone heeft 6 GB aan werkgeheugen en draait op Android 8.0.

Sony Xperia XA3 Sony H4493

Sony Xperia XA3 verwachtingen

De aankomende Sony Xperia XA3 toestellen verschijnen opnieuw met de Snapdragon 630 processor van Qualcomm. De telefoons hebben vermoedelijke een groot Full HD+ beeldscherm met slanke randen daar omheen. Volgens de laatste Xperia XA3 lekken mag je uitgaan van een 18:9 beeldscherm met een resolutie van 2160 x 108o pixels. De Sony Xperia XA2 toestellen zijn uitgerust met flinke 23 megapixel hoofdcamera’s. Het is helaas onduidelijk of we die terugzien bij de nieuwe Xperia XA3 lijn. Het merk uit Japan koos dit jaar al voor dual hoofdcamera’s bij de Sony Xperia XZ2 Premium, dus een dual camera opstelling voor het Plus model in de mid-range lijn is mogelijk.

Op 30 augustus presenteert Sony tijdens IFA 2018 de nieuwe Xperia XZ3 en XA3 smartphone lijnen.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie