Sony Xperia XA3 met 18:9 fullscreen op komst

Sony Xperia XA3 met 18:9 fullscreen op komst

De nieuwe Xperia lichting staat voor de deur. Sony lanceert traditiegetrouw verschillende smartphones tijdens IFA 2018. Een daarvan lijkt de Sony Xperia XA3 te worden.

Het nieuwe mid-range toestel van de Japanse fabrikant, de Sony Xperia XA3, is gespot op de Chinese keuringsinstantie TENAA. De melding van het toestel bij TENAA betekent dat de smartphone dichtbij de lancering is. Uit eerdere bronnen bleek dat de Sony Xperia XA3 net zoals de Sony Xperia XZ3 een groot beeldscherm krijgt met 18:9 beeldverhouding.

Sony Xperia XA3 geregistreerd bij TENAA

De Chinese keuringsinstantie TENAA heeft de Sony H4413 in de boeken. H4413 is de code voor de aankomende Sony Xperia XA3. Zoals gewoonlijk betekent een registratie bij TENAA dat het toestel tegen de lancering aan zit. De keuringsinstantie verklapt weinig informatie over de smartphone. Wat wel uit het rapport blijkt, dat is het Android besturingssysteem en de aanwezigheid van LTE ondersteuning. Via eerdere lekken krijgen we gelukkig meer informatie.

Sony H4413

Uit eerder gelekte software blijkt dat Sony voor een groot beeldscherm gaat met een beeldverhouding van 18:9. Het impliceert ook dat dit beeldscherm bijna de volledige voorkant inneemt. Het lijkt erop dat de Japanse onderneming eindelijk meegaat in de laatste smartphone trend. Het is echter onduidelijk of de telefoon wel of geen notch krijgt.

Sony Xperia XA3

De Sony Xperia XA3 volgt de Sony Xperia XA2 op. Het toestel zal een vergelijkbaar afgrond ontwerp hebben. De voorkant van de nieuwste generatie XA toestellen heeft een groot beeldscherm met de moderne 18:9 verhouding. De randen rondom dit beeldscherm zullen slanker zijn dan die van de XA2. De krachtbron is waarschijnlijk de Snapdragon 636 processor of de laatste Snapdragon 710. Naast de vernieuwde processor mag je opnieuw 4 GB aan werkgeheugen verwachten en een flinke accu. Het toestel draait waarschijnlijk op Android 9 P en heeft een stel flinke Sony camera’s tot zijn beschikking.

We verwachten de Sony Xperia XA3 naast de Xperia XA3 Plus. Daarnaast verschijnt tijdens IFA 2018 natuurlijk het nieuwe Sony Xperia XZ3 vlaggenschip.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie