Sony verkocht maar 1,6 miljoen telefoons in Q3 2018

Sony verkocht maar 1,6 miljoen telefoons in Q3 2018

Het gaat goed met camera maker en game console fabrikant Sony. De Japanse onderneming staat ook al jaren bekend als smartphone fabrikant. Een tak waarin de onderneming het wel moeilijk heeft. In het afgelopen kwartaal verkocht de fabrikant minder telefoons dan vorig jaar.

Sony doet het erg goed en streeft op een recordwinst af voor het vierde kwartaal van dit jaar. Maar kijkend naar de smartphone divisie van het bedrijf gaat het minder goed. Afgelopen kwartaal verkocht de onderneming zo’n 1,8 miljoen Sony Xperia telefoons minder dan in hetzelfde kwartaal van 2017. De daling in telefoons is met name in Europa, Latijns Amerika en het Midden Oosten merkbaar.

Sony verkoopt minder Xperia telefoons

Sony heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt voor het kwartaal eindigend op 30 september. De fabrikant van de krachtige Sony Xperia XZ3 en aantrekkelijke Xperia XA2 modellen heeft een goed kwartaal gedraaid. De smartphone divisie van de onderneming doet het echter minder goed. Er werden slechts 1,6 miljoen smartphones verkocht dit kwartaal. Dat is een flinke daling van 1,8 miljoen stuks ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Het aantal is ook lager dan in het kwartaal eindigend op 30 juni. Uiteraard daalde ook de omzet. De dalende cijfers van de smartphone tak zijn met name het gevolg van lagere verkoopcijfers in Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

De onderneming had dit boekjaar (eindigend in maart 2019) verwacht om 10 miljoen Sony Xperia telefoons te verkopen. Dat aantal werd in juli al bijgesteld naar 9 miljoen smartphones. De verwachtingen zijn op basis van het laatste kwartaal opnieuw naar beneden bijgesteld op 7 miljoen eenheden. De onderneming verwacht daarnaast een verlies op de smartphone tak van 841 miljoen dollar. Pas na 2020 verwacht de onderneming weer winst te kunnen boeken.

Laatste Sony Xperia telefoons

Op dit moment ligt de Sony Xperia XZ3 net in de winkels. Het krachtige vlaggenschip heeft een flink prijskaartje. Je krijgt daarvoor een volwaardige premium telefoon met groot AMOLED beeldscherm, krachtige Snapdragon 845 processor en de bekende 19 megapixel Motion Eye camera. Het toestel heeft een afgerond ontwerp dat extra goed in de hand ligt. Wil je minder geld kwijt zijn en toch een betrouwbare Sony telefoon kopen dan kun je terecht bij de Sony Xperia XA2. Een krachtige mid-range telefoon met groot beeldscherm, snelle processor, veel geheugen en een krachtige camera.

Bron: Sony

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie