Sony presenteert Xperia XZ3 vlaggenschip tijdens IFA 2018

Sony presenteert Xperia XZ3 vlaggenschip tijdens IFA 2018

In Berlijn heeft Sony vandaag de Sony Xperia XZ3 gepresenteerd. Een krachtig vlaggenschip met groot 6 inch OLED beeldscherm en de krachtige Snapdragon 845 en 4 GB RAM. Het ontwerp van de nieuwe Xperia is schitterend, maar de specificaties zijn geen echte upgrade ten opzichte van de Xperia XZ2.

De Sony Xperia XZ3 is officieel en de specs zijn wat teleurstellend te noemen. Eerdere geruchten hintte op een mega 48 megapixel hoofdcamera of zelfs twee hoofdcamera’s. De Japanse fabrikant presenteert echter de bekende 19 megapixel Motion Eye camera. Een voortreffelijke camera die we al in verschillende XZ vlaggenschepen zagen. Waarmee Sony de blits maakt is het schitterende ontwerp en het grote 6 inch OLED QHD+ beeldscherm. De stereo speakers zijn voor een gamer ook een welkome feature, de prijs van 799 euro is echter flink.

Ontwerp Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3 met OLED beeldscherm

Het nieuwste vlaggenschip van Sony werd vandaag tijdens IFA 2018 gepresenteerd. De krachtige Sony Xperia XZ3 is een schitterende telefoon die de strijd aan moet gaan met de premium HTC, LG en Samsung telefoons. De nieuwst generatie Xperia heeft het hippe afgeronde ontwerp waarmee in 2018 een einde werd gemaakt aan de strakke industriële Japanse lijnen. De curves van het toestel vind je zelfs in het OLED beeldscherm terug. Dit is de eerste Sony met een OLED beeldscherm. Aangezien de OLED techniek hoger staat aangeschreven dan de LCD techniek is dat een flinke plus. Het 6 inch beeldscherm heeft een hoge resolutie en moderne 18:9 beeldverhouding. De randen rondom dit scherm zijn flinter dun en daardoor is deze telefoon relatief compact. Helaas voor audio fans is de 3,5 mm koptelefoon vervangen voor de USB Type C poort.

Xperia XZ3 abonnement kleuren

Sony Xperia XZ3 los of met abonnement

De prijs van de nieuwste Xperia generatie is flink. Je betaalt 799 euro voor dit toestel. Je kunt de betalingen natuurlijk ook spreiden en sluit dan een Sony Xperia XZ3 abonnement af. De specificaties liegen er niet om. Het Japanse vlaggenschip heeft een groot 6 inch OLED beeldscherm met een resolutie van 2880 x 1440 pixels. Binnen de glazen behuizing brult de Snapdragon 845 processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen. De opslagruimte van 64 GB is ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker en mocht je meer ruimte willen, dan is er ruimte voor een microSD kaart. Een 3330 mAh accu levert stroom en die kun je weer snel opladen dankzij Quick Charge 3. Android 9 Pie is het besturingssysteem van de nieuwe Sony. Mocht je dit toestel in het water laten vallen? Geen nood want de Sony Xperia XZ3 is waterdicht (IP65/68).

Als hoofdcamera vind je nog altijd een 19 megapixel Motion Eye camera. Slimme AI helpt de camera deze keer met de juiste instellingen en je kunt ook gebruikmaken van AI om locaties op te zoeken. Zoals je inmiddels gewend bent van Sony kun je de wereld vertragen tot 32X met de 960 fps slow motion functie. De verbeterde 13 megapixels selfie camera is uitgerust met slimme technieken zodat je ook hiermee die prachtige bokeh effecten schiet.

 Sony Xperia XZ3 selfie camera

De nieuwe Sony Xperia XZ3 ligt vermoedelijk over vijf weken in de Nederlandse winkels. Geen zin om daarop te wachten? De meer voordelige Sony Xperia XZ2 is een uitstekend alternatief.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie