Sony bevestigt 5G ondersteuning voor Sony Xperia XZ3

Sony bevestigt 5G ondersteuning voor Sony Xperia XZ3

Sony heeft deze week bevestigd dat de Sony Xperia XZ3 het aankomende 5G netwerk ondersteund. Het krachtige vlaggenschip is daarmee de eerste officiële 5G smartphone.

Via Twitter heeft Sony bevestigd dat het aankomende Sony Xperia XZ3 vlaggenschip 5G ondersteunt. Verschillende fabrikanten vechten om de eer van eerste 5G smartphone en met bekendmaking van Sony pakt de Japanse fabrikant deze titel. Het nieuwe Xperia vlaggenschip werd tijdens IFA 2018 gepresenteerd.

Sony Xperia XZ3 ondersteunt 5G

De gloednieuwe Sony Xperia XZ3 is helemaal klaar voor de toekomst. Sony heeft deze week bevestigd dat haar nieuwe vlaggenschip 5G ondersteunt. Sony is niet de enige fabrikant met een 5G smartphone. De aankomende Xiaomi Mi Mix 3 krijgt vermoedelijk ook een 5G modem. Dit toestel verwachten we tegen het einde van deze maand of in oktober al. Vanaf nu zullen steeds meer fabrikanten volgen.

In Nederland kun je voorlopig nog niet genieten van de vijfde generatie netwerken. Volgend jaar worden er nieuwe frequenties geveild voor 5G. Daarna zullen de providers hun netwerken uitrollen en in 2020 verwacht men dat Nederland een landelijk dekkend 5G netwerk heeft.

5G smartphones

Vrijwel iedere fabrikant ontwikkeld een smartphone met 5G ondersteuning. Zelfs het grote Samsung is van plan om een van de Galaxy S10 vlaggenschepen 5G compatible te maken. Motorola heeft al een speciale Moto mod ontwikkeld voor de Motorola Moto Z3. Het modulaire Motorola toestel is dan ook de eerste smartphone met 5G ondersteuning en de Sony Xperia XZ3 doet daar nu een stapje bovenop.

Wat betekent deze nieuwe techniek voor de gebruiker? Waarschijnlijk nog niet veel. Op dit moment is de maximale datasnelheid van smartphones al veel hoger dan dat je in het dagelijks leven kunt halen. Zo bieden de Nederlandse 4G netwerken een maximale snelheid van ongeveer 450 Mbps. De nieuwste smartphones kunnen download snelheden aan die twee tot drie keer hoger liggen.

Het 5G netwerk gaat nog veel hogere datasnelheden bieden dan 4G. Maar de eerste netwerken zijn pas in 2020 operationeel. Toch verwachten we in de komende maanden steeds meer 5G smartphones.

Bron: Sony

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie