Snapdragon 630 minder populair dan Snapdragon 625

Snapdragon 630 minder populair dan Snapdragon 625

De nieuwe Snapdragon 630 processor is beduidend minder populair dan zijn voorganger, de Snapdragon 625 processor van Qualcomm. De Snapdragon 625 was binnen acht maanden de krachtbron van menig mid-range smartphone. Zijn opvolger is met slechts enkele toestellen beduidend minder populair.

In februari 2016 werd de Snapdragon 625 processor van Qualcomm gepresenteerd. De krachtige processor kun je terugvinden in een groot aantal smartphone van 2016 en zelfs nog in modellen uit 2017. In mei 2017 lanceerde Qualcomm de nieuwe Snapdragon lichting voor het middensegment. De Snapdragon 630 volgde de populaire 625 voorganger op. In de afgelopen zes maanden zijn er echter maar enkele fabrikanten geweest die de nieuwe krachtbron gebruiken.

Qualcomm Snapdragon 630 minder populair

In de afgelopen zes maanden zijn er slechts een handje vol smartphones met de Snapdragon 630 processor. De processor zien we in Nederland onder andere in de HTC U11 Life, de Asus Zenfone 4 en de Motorola Moto X4. Op dit moment zijn er echter zes modellen bekent die zijn uitgerust met de Snapdragon 630 processor van Qualcomm. De Sharp Aquos S2, de Xiaomi R1, 360 N6 en Nokia 7.

Snapdragon 630 en Snapdragon 625 specs

Vorig jaar zagen we rond deze tijd al veel meer telefoon uitgerust met de Snapdragon 625 dan bijvoorbeeld de krachtigere Snapdragon 652 en 653 modellen. De Snapdragon 625 vind je bijvoorbeeld in de Huawei Nova, de Asus Zenfone 3, de Motorola Moto Z Play, de Motorola Moto G5 Plus, Samsung Galaxy C7, Motorola Moto G5s, de Xiaomi Redmi Note 4x en de BlackBerry KEYone. Vandaag de dag zijn er slechts enkele telefoons die worden aangedreven door de Snapdragon 630 processor. Er zijn nu al meer smartphones die worden aangedreven door de krachtigere Snapdragon 660.

Samsung en Huawei kiezen eigen processor

Er zijn volgens Mydrivers verschillende oorzaken voor het uitblijven van een golf van Snapdragon 630 processors. Aan de ene kant zien we dat merken zoals Samsung en Huawei vaker hun eigen processors gebruiken. Een goed voorbeeld is de Huawei Nova. De eerste generatie Nova telefoons werd aangedreven door de Snapdragon 625 processor van Qualcomm. De Huawei Nova 2 heeft een HiSilicon Kirin 659 octa core SoC van Huawei zelf. De krachtbron is ongeveer even snel als de Qualcomm processor. Samsung gebruikt ook bij verschillende modellen de eigen Exynos processors. Het alternatief voor de Snapdragon 630 wordt waarschijnlijk de Exynos 7872.

Samsung Exynos Processor

Keuze voor krachtige Snapdragon 660

Een andere oorzaak is het upgraden naar de Snapdragon 660 processor. Verschillende fabrikanten kiezen niet meer voor de laagste 600 lijn, maar juist voor de krachtige Snapdragon 660. Oppo was de eerste fabrikant die gebruik maakte van de snellere SoC. Een ander goed voorbeeld is BlackBerry. Het merk kiest zeer waarschijnlijk voor de snellere processor. Want de eerste Geekbench score voor de BlackBerry KEYone opvolger toont de rappe Snapdragon 660 processor. De huidige KEYone is voorzien van een Snapdragon 625.

Snapdragon 630 opvolger Snapdragon 640

Eind december lekte de specificaties voor de nieuwste generatie Snapdragons. Voor de Snapdragon 640 heeft Qualcomm de CPU architectuur verbeterd met nieuwe A75 + A55 kernen. Daarnaast krijgt het toestel de Adreno 620 GPU. De opvolger van de Snapdragon 630 is nog niet uitgebracht, maar zal de prijs van het huidige model wel verlagen. Wie zien we daarom alsnog een serie Snapdragon 630 aangedreven smartphones verschijnen. Het succes van de Snapdragon 625 zal echter moeilijk te evenaren zijn.

Snapdragon 640 specs

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie