Deze smartphones verwachten we tijdens MCW 2019

Deze smartphones verwachten we tijdens MCW 2019

De week van het Mobile World Congress 2019 is altijd een smartphone rijke week. In die week worden de meeste telefoons van het eerste halve jaar gepresenteerd of getoond. Het is DE plek om de laatste smartphones te bewonderen en nieuwe lanceringen mee te maken. Deze smartphones verwachten we tijdens MWC 2019.

Vrijwel iedere smartphone fabrikant heeft een stand op het Mobile World Congress in Barcelona. Alleen Apple is jaarlijks afwezig. Het evenement wordt dit jaar gehouden op 25 februari tot 28 februari, maar voor smartphone lanceringen begint het feest vaak een tot twee dagen eerder. Ook in 2019 staan er weer veel smartphone lanceringen op de planning. HMD Global lanceert de nieuwe Nokia 2019 lijn, Sony laat haar nieuwe Xperia telefoons zien. Samsung presenteert daar haar nieuwe Galaxy S10 vlaggenschip en lanceert misschien wel een Galaxy M telefoon. Ook LG laat van zich horen tijdens MWC 2019 en we verwachten daar de Moto G7 lijn. Wie weet verrast Motorla ons wel met een nieuwe Motorola Moto E6 lijn. In het budget segment zien we nieuwe telefoons van het Franse Wiko en ook Alcatel laat nieuwe telefoons zien. Natuurlijk zijn ook Huawei en Honor van de partij.

Samsung tijdens het Mobile World Congress 2019

De Samsung Galaxy S10 wordt natuurlijk een paar dagen voor MWC 2019 al gelanceerd. De Koraanse fabrikant zal haar nieuwe vlaggenschepen natuurlijk wel meenemen naar Barcelona en aan het publiek tonen. Naast de nieuwe Galaxy S10 lijn verwachten we ook de nieuwe foldable. Er staan nog meer Galaxy telefoons in de planning. De laatste dagen horen we veel over de Galaxy M lijn. Grote kans dat de Galaxy M10 en M20 een Europees debuut krijgen. Misschien wel samen met de veel besproken Galaxy M50.

Galaxy S10E

LG telefoons tijdens MWC 2019

In 2018 presenteerde LG minder telefoons dan in de jaren daarvoor. Het is onduidelijk wat de fabrikant dit jaar in de planning heeft. Vrijwel zeker wordt de LG G8 ThinQ tijdens het Mobile World Congress 2019 gepresenteerd. Via Evan Blass zagen we de eerste beelden al van dit geavanceerde vlaggenschip. Het zou zo maar eens kunnen dat LG de opvolger van de LG Q7 naar Barcelona brengt.

Huawei smartphone op MWC 2019

Huawei is dit jaar al druk doende met smartphone lanceringen. Het merk heeft bijna de volledige budget lijn al vervangen. Naast de nieuwe Huawei Y telefoons en mid range Huawei P Smart 2019 verwachten we het nieuwe premium vlaggenschip. Waarschijnlijk wordt de Huawei P30 lijn voor of tijdens MWC 2019 gepresenteerd. De krachtige Huawei telefoon gaat door op de camera rijke weg die het merk is ingeslagen met de Huawei P20 Pro. De nieuwe P30 is ook uitgerust met drie Leica hoofdcamera’s en de Huawei P30 Pro krijgt er zelfs vier. Kortom het Chinese merk komt weer met een geweldige camera telefoon. De krachtbron is de razend snelle Kirin 980 of misschien wel de overgeklokte Kirin 985. Je mag rekenen op erg veel werkgeheugen en opslagruimte.

Huawei P30 lijn lek

Sony Xperia smartphones MWC 2019

Sony staat op het punt om ruim vier nieuwe Xperia telefoons te lanceren. In alle segmenten krijgen we tijdens MWC 2019 een nieuwe Sony smartphone te zien. De meeste aandacht zal gaan naar opvolger van de premium Sony Xperia XZ3. Het nieuwe vlaggenschip voldoet aan alle eisen die je aan een premium telefoon uit 2019 kan stellen. De Sony Xperia XZ4 krijgt vermoedelijk een groot 6,5 inch AMOLED beeldscherm met extra hoge beeldverhouding. Daardoor is het toestel relatief slank en lang. Binnen de glazen behuizing vind je de snelle Snapdragon 855 processor van Qualcomm met minstens 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag. De Sony camera telefoon beschikt over drie camera’s en er gaan geruchten rond dat de primaire camera wel 52 megapixels heeft. Meer is beter zou je denken en samen met de 16 megapixel telelens en 3D Time of Flight camera maak je de mooiste foto’s. Het belooft dan ook een uitstekende camera telefoon te worden.

Naast de krachtige Sony Xperia XZ4 wordt ook de voordelige Xperia L3 gepresenteerd en de jubileum Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus.

Motorola telefoons MWC 2019

Het is wel zeker dat de stand van Motorola gevuld is met Moto G7 telefoons. De nieuwe Motorola Moto G7 lijn is uitgebreider dan ooit. De gloednieuwe smartphone zijn tijdens het MWC 2019 te bewonderen in Barcelona. Misschien komt daar de opvolger van de Motorola Moto E5 bij. Vorig jaar werden beide lijnen namelijk tegelijk gepresenteerd en hield Motorola niets meer over om te presenteren in Barcelona.

De Motorola Moto G7 lijn bestaat uit twee krachtige mid-range telefoons, de Moto G7 en de Moto G7 Plus. Daarnaast is de goedkope Motorola Moto G7 Play beschikbaar en de nieuwe Motorola Moto G7 Power met een indrukwekkend grote accu.

HMD Global Nokia telefoons

Vorig jaar was misschien wel het jaar van Nokia tijdens MWC 2019. HMD Global maakte van het congres gebruik om de volledige Nokia line-up van nieuwe modellen te voorzien. Daarnaast koos de fabrikant voor al haar telefoons voor het Android One besturingssysteem. Daarmee verzekert Nokia haar gebruikers van razend snelle updates en bijna als eerste nieuwe versies van Android.

Dit jaar verwachten we weer veel Nokia telefoons. Het merk komt eindelijk met een premium vlaggenschip. De veel besproken Nokia 9 PureView wordt waarschijnlijk officieel gepresenteerd. Daarnaast is er natuurlijk een nieuwe budget Nokia 1 2019 en nog veel meer nieuwe telefoon.

Nokia 9

Naast de bovenstaande merken zijn er nog veel meer merken aanwezig. Zo verwachten we ook de krachtig Xiaomi Mi 9 en allerlei nieuwe Alcatel en Wiko telefoons.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie