Smartphones met een 4 – 4,5 inch scherm het populairst

smartphonesGrote smartphones, ook wel phablets genoemd, met een scherm van boven de 5 inch worden in Nederland steeds populairder. Dit is een trend die wereldwijd te zien is. Echter is de markt voor de wat kleinere smartphone met een scherm van 4 tot 4,5 inch nog altijd het grootst. Opvallend is dat deze markt het afgelopen kwartaal sterk is gegroeid.

De vraag naar de iets kleinere smartphone neemt toe

Vroeger moest de telefoon zo klein mogelijk zijn. Hoe kleiner het toestel was, hoe meer je ervoor betaalde. Tegenwoordig is dat omgedraaid. Telefoons lijken steeds meer op tablets en worden groter en groter. De groei naar grotere toestellen heeft het afgelopen kwartaal opnieuw toegenomen. In de maanden januari tot en met april waren er 21 op de 100 verkochte toestellen groter dan 5 inch. Deze vallen onder de categorie Phablet.

Opvallend is dat de verkoop van smartphones met een schermformaat van 4 tot 4,5 inch ook sterk is toegenomen. Momenteel is dit nog verreweg de grootste hoeveelheid verkochte telefoons. Het afgelopen kwartaal was 46% van het totaal verkochte telefoons een smartphone met een scherm tussen de 4 en 4,5 inch groot. Dit is een stijging van 8 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

1

Op zoek naar een nieuwe mobiel? Bekijk alle nieuwe mobiele telefoons en filter eenvoudig op het gewenste formaat van je scherm.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie