Nieuwe smartphones zonder bezels: Sony, Samsung en Meizu

Nieuwe smartphones zonder bezels: Sony, Samsung en Meizu

Dit weekend is misschien wel het weekend van de randloze smartphones. Steeds meer fabrikanten ontwikkelen toestellen zonder bezels.

Bezels zijn de randen rond het scherm van een smartphone. In een poging de telefoons steeds compacter en mooier te maken, zijn veel fabrikanten bezelloze toestellen aan het ontwikkelen. De eerste versie is al op het toneel verschenen in de vorm van de Xiaomi Mi Mix. Dit weekend staat het internet vol met bezelloze toestellen. Kunnen we de trend voor 2017 van smartphones zonder bezels nu al bevestigen?

Samsung Galaxy S8

Eerder vandaag schreef ik al over de Galaxy S8 en een nieuwe render van het toestel met minimale bezels. Een prachtig ontwerp met gebogen randen en zeer slanke randen aan de onder en bovenkant. Het toestel werd op Weibo gepost en een Samsung werknemer wist al snel te melden dat het een prachtig ontwerp was, maar niet de het nieuwe toestel. Onderaan dit bericht vind je de hele serie.

Wat later op de dag postte een bekende Weibo smartphone lekker (“i ijs heelal” ) al weer de volgende misschien nog wel mooiere render. Niet één maar wel zes foto’s van een nieuwe Galaxy S8 concept. Een niet lang daarna volgde een video door Steve Hemmerstoffer.  Het nieuwe vlaggenschip heeft volgens deze render geen bezels aan de zijkanten en bijna geen bezels onder en boven. De beide uiteinde van het toestel zijn ook iets afgerond en aan de boven en onderkant tref je Herman speakers. De meest krachtige speakers in de huidige smartphone markt. Achter treffen we één 16-megapixel f/1,7 camera. Het nieuwe vlaggenschip in de Galaxy S-lijn wordt aangedreven door een Snapdragon 835 processor of de Exynos 8895 processor.

Galaxy S8 render

Meizu toestel zonder bezels

Zaterdag maakte GizmoChina al melding van een Meizu smartphone die behoorlijk op de Xiaomi Mi Mix lijkt. De gelekte beelden laten een Meizu telefoon zien zonder bezels aan de zijkanten en bovenkant. Rechts onderin het toestel is ruimte voor de slanke home knop en natuurlijk de selfiecamera. De onderste rand is hierdoor zelfs nog slanker dan de onderste rand van de Mi Mix. De smartphone heeft een scherm/behuizing verhouding meer dan 91,3%. Het beeldscherm is naar verwachting gemaakt van 2.5D gebold glas. Het is echter niet duidelijk of deze smartphone al op het punt staat om gelanceerd te worden. GizmoChina verwacht in ieder geval geen Snapdragon 835 processor in deze concept smartphone, eerder de nieuwe processor van MediaTek.

Sony concept zonder bezels

Het Japanse Sony mengt zich misschien ook in de strijd voor de smartphone met de beste scherm/behuizing verhouding. Weibo laat namelijk een zeer prachtig nieuw concept zien van een Sony met dubbele camera’s net als de Xiaomi Mi Mix een bijna bezelloos design. De Sony heeft een prachtig  design waarbij het beeldscherm aan drie kanten afgerond overloopt in de achterzijde. Onderop zien we de selfie camera in het midden. Toch behoudt het toestel zijn (rechthoekige) Sony look. De achterkant heeft het industriële ontwerp dat je van Sony verwacht. Sony, wij geloven!

Galaxy S8 render Galaxy S8 render Galaxy S8 render Galaxy S8 render Galaxy S8 render

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie