Sharp is back! Sharp smartphones in Europa vanaf Q2 2018

Sharp is back! Sharp smartphones in Europa vanaf Q2 2018

Sharp is back! De Japanse onderneming wordt gesteund door het grote Foxconn en gaat smartphones naar Europa verschepen vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar. Tijdens IFA 2017 laat de onderneming alvast zien wat het kan, en hoe.

Het Japanse technologie bedrijf Sharp was er bijna niet meer geweest, maar heeft een nieuw leven gekregen mede dankzij het grote Foxconn. Foxconn is een grote naam in de smartphone wereld. Het bedrijf is een van de grootste leveranciers van Apple. Tijdens de presentatie van Sharp op IFA 2017 te Berlijn horen we onder andere dat de onderneming zich richt op The Internet of Things. Binnen IoT ziet de onderneming een centrale rol voor de smartphone. Het bedrijf heeft daarom besloten om vanaf het tweede kwartaal van 2018 smartphones naar Europa te brengen. Vandaag toonde Sharp alvast een voorproefje met de Snapdragon 835 aangedreven Aquos R en een bijzonder grappige Robot telefoon.

Sharp Aquos R All

Sharp is Back!

Vandaag kondigt J.W. Tai, de President en CEO van Sharp, vol trots aan, dat zijn onderneming terug is. De Japanse onderneming verkeerde nogal in zwaar weer en dankzij steun van het gigantische Foxconn is de ruim honderd jaar oude onderneming nog onder ons. Sterker nog, de landgenoot van Sony is van plan om vanaf Q2 volgend jaar smartphones naar Europa te verschepen. Daartoe laat Sharp ons vandaag al een voorproefje zien van de techniek die het bedrijf bezit. Na de presentatie werd de pers gerust gesteld, want de Sharp telefoons die wij in Q2 2018 gaan zien, zijn natuurlijk uitgerust met de op dat moment nieuwste processors. De Aquos R op IFA 2017 is er puur om de kracht van het merk te laten zien. De eerste Europese Sharp smartphones worden gelanceerd tijdens het Mobile World Congress van 2018 in Barcelona.

Sharp heeft het nieuwe Aquos R vlaggenschip meegenomen naar IFA 2017. Het krachtige toestel ziet er zeer degelijk uit en heeft in tegenstelling tot veel andere vlaggenschepen slechts één hoofdcamera. Het vlaggenschip heeft een super helder beeldscherm, een 5,3 inch WQHD IGZO LCD beeldscherm. De IGZO techniek is nieuw en geeft super scherpe beelden en het beeldscherm ondersteunt HDR kwaliteit. De krachtbron is een Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het is precies dezelfde processor als in de Sony Xperia XZ1 en de LG V30. Beide toestellen zijn ook op IFA 2017 te bewonderen. De Aquos R heeft ‘slechts’ één hoofdcamera, maar wat voor een zeg. Het is een 22,6 megapixel f/1,9 camera met LED flitser en OIS. Dankzij de 90 graden groothoeklens krijg je nog veel meer op je foto dan bij reguliere camera’s.

De Aquos R doet ook geen concessies voor selfies. Je krijgt namelijk een 16,3 megapixel f/2.0 camera die tevens is uitgerust met 90 graden groothoeklens. Het Japanse merk heeft daar nog wat super handige features bij zoals intelligent framing. Waarbij de smartphone je beeld weer horizontaal kan zetten als je de foto iets wat scheef genomen hebt.

Full Screen Sharp

Voordat Sharp de presentatie startte konden enkele gelukkigen de veel besproken bezelloze smartphone van zien, de Aquos S1 (of S2). Helaas mochten wij daarvan geen foto nemen. De reden die de Sharp werknemer ons gaf is, dat het toestel zich nog in concept fase bevind. Zoals het beeldscherm nu werkt, zie je de selfie camera in het midden en rondom die camera is het beeldscherm geplaatst. Echter aan de bovenranden zie je duidelijk dat het scherm de behuizing niet volgt. Zoals eerdere lekken al aangaven wordt het beeldscherm daar schuin afgekapt. De medewerker verzekerde ons dat Sharp er aan werkt om die afkapping op te lossen. Hij kon helaas niet melden of dit een van de telefoons zal zijn waarmee Sharp Europa gaat veroveren.

Sharp Aquos S1 S2

Wat wel duidelijk is, is dat het Japanse bedrijf een geweldige technologische innovatie kracht heeft en wij wachten vol spanning tot de eerste Sharp toestellen aan Europees land aanleggen. Zou dit kekke Sharp robotje meekomen?

Sharp Robot Phone

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie