Schitterende foto’s hinten op mega zoom Huawei P30 Pro

Schitterende foto’s hinten op mega zoom Huawei P30 Pro

De Huawei P30 Pro krijgt een ongekende inzoom functie. Huawei zelf heeft de aanwezigheid van een periscopische cameralens al bevestigd. De Chinese nummer drie smartphone fabrikant laat ook alvast wat ingezoomde beelden zien met deze camera.

Op 26 maart wordt de nieuwe Huawei P30 lijn gepresenteerd. We verwachten twee krachtige Huawei P30 vlaggenschepen en misschien wel een dure Porsche Design editie. Het topmodel krijgt de meeste Leica camera’s net zoals bij de Huawei P20 lijn. De Huawei P30 Pro krijgt wel vier camera’s van het Duitse camera merk Leica. Een daarvan is een periscopische cameralens en via een bekende Huawei Twitterlekker zien we alvast wat beelden van de kunsten van die lens.

Huawei P30 serie

Huawei P30 Pro met ultra zoomfunctie

Al geruime tijd gaan er geruchten rond over de geweldige zoom capaciteiten van de Huawei P30 Pro. Het toestel zou een speciale superzoom krijgen van wel 10x optische zoom. Er gingen zelfs geruchten rond over een 30x zoom. Huawei zelf heeft al aangekondigd dat de Huawei P30 Pro een superzoom functie krijgt en dat de premium telefoon een camerafeature krijgt die uniek is in de smartphone branche.

Er zijn inmiddels verschillende fabrikanten met een smartphone camera die 10x zoom bied. Een van de eerste die we hierover hoorden was Oppo. De Chinese fabrikant toonde de 10x zoom techniek tijdens het Mobile World Congress 2019. De techniek bestaat een camera drie sensoren met lenzen.

Huawei P30 Pro specificaties

De Huawei P30 serie wordt opnieuw een premium vlaggenschip lijn. De basis versie krijgt drie hoofdcamera’s en de Pro wordt uitgerust met vier camera’s van Leica. Het tweetal heeft een schitterend glazen ontwerp. Het beeldscherm van beide smartphone is haarscherp en in de druppelvormige notch vind je een flinke selfie camera. De vingerafdrukscanner van beide smartphones is weggewerkt onder het grote AMOLED beeldscherm.

Zowel de Huawei P30 als de Huawei P30 Pro worden aangedreven door de Kirin 980 processor van het Chinese merk zelf. Dit is een van de snelste Android processors in de markt. De Kirin 980 heeft een verbeterde kunstmatige intelligentie chip. Deze chip helpt bij het verwerken van foto’s. De Kirin 980 wordt geholpen door 6 GB werkgeheugen bij de P30 en 8 GB bij de Huawei P30 Pro. Standaard krijg je 128 GB aan opslagruimte. Het premium Pro model is er zelfs met 512 GB. Waarschijnlijk zijn beide vlaggenschepen voorzien van draadloos opladen en Reverse Qi laden.

Beste camera telefoon

De Huawei P20 Pro is nog altijd niet verslagen door andere premium telefoons als het gaat om foto’s. De drie Leica camera’s van het vlaggenschip zijn nog ongeslagen. De Huawei P30 lijn belooft nog mooiere foto’s te maken. De basis versie is al voorzien van drie Leica camera’s en voor de Huawei P30 Pro verwachten we er zelfs vier. Een daarvan biedt een optische zoom tot 10x en ook in het donker moet je waanzinnig mooie foto’s kunnen maken met dit toestel. Een statief is in dit geval wel aan te raden.

Vlak na de lancering op 26 maart kun je hier het voordeligste Huawei P30 Pro abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie