Scherm BlackBerry KEYone laat niet langer los

Scherm BlackBerry KEYone laat niet langer los

BlackBerry komt haar belofte na en heeft het schermprobleem van de BlackBerry KEYone opgelost. Als je flink wat druk uitoefent op de achterkant van het vlaggenschip, plopt het scherm er niet langer zomaar uit. Hoe we dat weten? Omdat de KEYone met vlag en wimpel slaagt voor de gevreesde durability test van Zack Nelson, op YouTube beter bekend als JerryRigEverything.

Voorgeschiedenis

Precies twee maanden geleden onderwierp Nelson de BlackBerry KEYone aan zijn buig- en duurzaamheidstest. Daarbij kijkt de videomaker in hoeverre het scherm of de behuizing barst als hij met zijn duimen druk uitoefent op de voor- of achterkant. De ene keer is er niets aan de hand en de andere keer barst het scherm in ontelbaar veel kleine scherven. Bij de BlackBerry KEYone gebeurde er echter heel wat anders: daar sprong het scherm uit de behuizing.

Nu denk je misschien ‘dat komt doordat Zack Nelson te ruw met het vlaggenschip omspringt’, maar hij was niet de enige die hier last van had. Nog voordat zijn video live ging verschenen er links en rechts op internet al allerlei foto’s van het toestel waarop duidelijk te zien was dat het scherm niet langer in de behuizing zat. En de gemiddelde gebruiker gaat echt niet zo ruw om met zijn of haar nieuwe vlaggenschip als Nelson.

Beterschap

Bij zijn eerste video ontdekte de YouTube celebrity dat het scherm geen lijmsporen achterliet. Normaal gesproken zou je deze moeten aantreffen op de achterkant van het scherm of in de behuizing. Geen van beide was echter het geval. Dat wekt de indruk dat BlackBerry heel weinig lijm gebruikt, of deze helemaal heeft weggelaten. Het Canadese technologiebedrijf belooft beterschap.

Een maand later is het probleem nog steeds niet opgelost. Nog steeds verschenen er met regelmaat nieuwe foto’s online van losse schermen. Daarop nam Nelson via Twitter contact op met BlackBerry. De fabrikant vertelde dat het maatregelen had getroffen.

Inmiddels zijn we weer een maand verder (in totaal dus twee maanden). Hoogste tijd om de proef op de som te nemen. En dat is precies wat Nelson doet in zijn nieuwste video. Hij voert opnieuw zijn zelfbedachte durability test uit op de BlackBerry KEYone. Ditmaal doorstaat het toestel met vlag en wimpel de test. Wel merkt Nelson op dat BlackBerry ditmaal zo veel lijm heeft gebruikt dat hij onmogelijk is om het scherm los te maken met een heat gun. Als je nu het scherm probeert te verwijderen breekt het glas. Het goede nieuws is dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over een scherm dat zomaar uit de behuizing kan schieten.

Bekijk hieronder zelf de video van JerryRigEverything.

Specificaties BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is een high-end vlaggenschip die doet denken aan de tijden van weleer. Naast een touchscreen heeft hij namelijk ook een qwerty-toetsenbord. Daarmee kun je meer dan alleen maar typen. Zo heeft de fabrikant in de spatiebalk de vingerafdrukscanner verwerkt. De BlackBerry-telefoons van vroeger hadden een trackpad om door de verschillende menu’s te navigeren. Deze is nu in het toetsenbord verwerkt. Je activeert hem door met je vinger over de toetsen te swipen. Tot slot kun je tot wel 52 verschillende snelkoppelingen aanmaken met het keyboard. Als je bijvoorbeeld de letter -F ingedrukt houdt, wordt Facebook geopend.

Naast een geavanceerd toetsenbord heeft de BlackBerry KEYone tevens een premium design en high-end specs. De behuizing en het frame zijn gemaakt van aluminium. De backpanel bestaat uit polycarbonaat met een rubber laagje om je grip te verbeteren. Het vlaggenschip heeft een 4,5 inch LCD-display met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels en 3:2 beeldverhouding. Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 625, Adreno 506 GPU, 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen aan. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 256 GB.

De primaire camera heeft een resolutie van 12 megapixels en is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), elektronische beeldstabilisatie, Fast Focus Lock, 4x digitale zoom, f/2.0 diafragma, 4K-video-opnamemogelijkheden en dual-tone LED-flitser. De selfiecamera heeft een 8 megapixelresolutie en beschikt naast elektronische beeldstabilisatie tevens over een groothoeklens die 84 graden beslaat. De accucapaciteit bedraagt 3505 mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0. Tot slot wordt de KEYone standaard met Android 7.1 Nougat, BlackBerry’s beveiligingssoftware en BlackBerry Hub geleverd. Dat laatste is een portaal waar diverse berichtendiensten zijn verzameld zoals e-mail, sms en LinkedIn.

De BlackBerry KEYone ligt sinds juni in ons land in de schappen voor een adviesprijs van 599 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie